Maa­rit Kaut­to

Pint­xo­viik­koa vie­tet­tiin vii­me vii­kol­la maa­nan­tais­ta per­jan­tai­hin. Ide­a­na on, et­tä ra­vin­to­lat luo­vat oman pint­xon eli ta­pas-tyyp­pi­sen pik­ku­her­kun, jol­la osal­lis­tu­vat kil­pai­luun. Mu­ka­na oli täl­lä ker­taa 17 ra­vin­to­laa. Voit­ta­ja va­li­taan tuo­ma­ris­ton ää­nin. Li­säk­si ylei­sö voi ää­nes­tää suo­sik­ki­aan.

Kil­pai­lun tuo­ma­rei­na toi­mi­vat pint­xo­vii­kon isä, rôtis­seur Tou­ko Se­tä­lä, Po­rin Äs­sien ur­hei­lu­koor­di­naat­to­ri Jes­se Jo­en­suu ja Äs­sien maa­li­vah­ti Ka­ro­lus Kaar­leh­to.

Tuo­ma­ris­to va­lit­si voit­ta­jak­si Yr­jön­ka­tu 10:n Lohi-ni­mi­sen, graa­va­tul­la lo­hel­la ja mä­tis­me­ta­na­mous­sel­la kruu­na­tun an­nok­sen.

– An­nos oli vi­su­aa­li­ses­ti kau­niin nä­köi­nen ja sen maut oli­vat erit­täin hy­vin ba­lans­sis­sa. Kil­pai­lu eri an­nos­ten kes­ken oli tänä vuon­na kor­ke­a­ta­soi­nen, mut­ta tuo­ma­ris­to oli kui­ten­kin lop­pu­tu­lok­ses­ta täy­sin yk­si­mie­li­nen.

– Pint­xo­jen mais­te­li­joi­ta oli erit­täin hy­vin liik­keel­lä ja on hie­noa näh­dä, et­tä ta­pah­tu­man tun­nel­ma ve­tää kä­vi­jöi­tä vuo­des­ta toi­seen, Tou­ko Se­tä­lä to­te­si.

Toi­sek­si tuo­ma­ris­to si­joit­ti Steak & Whis­key Hou­se Gal­len ja kol­man­nek­si Borg Kitc­hen & Ba­rin.

Yr­jön­ka­tu 10 on yrit­tä­jä Pet­te­ri Ro­sen­bo­min mu­kaan osal­lis­tu­nut pint­xo­ki­saan use­a­na vuon­na ja saa­vut­ta­nut hy­viä si­joi­tuk­si­a­kin, mut­ta voit­to tuli nyt en­sim­mäis­tä ker­taa.

– Voit­tou­u­ti­nen oli hie­no aloi­tus työ­vii­kol­le!

Voit­ta­ja­pint­xo syn­tyi laa­duk­kais­ta, puh­tais­ta ja ko­ti­mai­sis­ta raa­ka-ai­neis­ta.

– Käy­tim­me ko­ti­mais­ta kas­va­tet­tua kir­jo­loh­ta ja kir­jo­lo­hen mä­tiä. Mä­ti­kas­tik­keen hap­pa­muut­ta on peh­men­net­ty cre­mel­lä ja graa­vauk­ses­sa on käy­tet­ty so­ke­ri­suo­laa, joka tait­taa raa’an ka­lan ma­kua. Al­la on po­ri­lai­sen Mä­ki­län lei­po­mon Räp­söö­limp­pua vois­sa pais­tet­tu­na. Yr­tit ovat tuo­rei­ta ja nii­den li­säk­si on käy­tet­ty vain suo­laa ja pip­pu­ria.

– Pint­xo on osa mei­kä­läi­sen ko­ko­nais­val­tais­ta ruo­an­lait­to­fi­lo­so­fi­aa, jos­sa hy­vien ja laa­duk­kai­den raa­ka-ai­nei­den ma­kua tu­e­taan ja ta­sa­pai­no­te­taan, Pet­te­ri Ro­sen­bom luon­neh­tii.

Steak & Whiskey House Gallen pintxo sijoittui toiseksi.

Steak & Whiskey House Gallen pintxo sijoittui toiseksi.

Kuva: Meri Sjöros

Ylei­sö­ää­nes­tyk­ses­sä kol­men par­haan jou­kos­sa oli­vat sa­mat pint­xot kuin tuo­ma­ri­ää­nis­sä­kin, mut­ta hie­man eri jär­jes­tyk­ses­sä. Yk­kö­nen oli Borg Kitc­hen & Bar, kak­ko­nen Yr­jön­ka­tu 10 ja kol­mo­nen Steak & Whis­key Hou­se Gal­le. Ää­nes­tyk­seen osal­lis­tu­jien kes­ken ar­vo­tun 100 eu­ron lah­ja­kor­tin voit­ti Tui­ja L.

Tuomaristo sijoitti Borg Kitchen & Barin kolmanneksi.

Tuomaristo sijoitti Borg Kitchen & Barin kolmanneksi.

Meri Sjöros