Mark­ku Uha­ri / STT

Hel­sin­gin kä­rä­jä­oi­keus on lau­an­tai­na van­gin­nut Puo­ti­las­sa mie­hen am­pu­mi­ses­ta epäil­lyn, ker­too tut­kin­nan­joh­ta­ja, ri­kos­ko­mi­sa­rio Jus­si Luo­to kes­kus­ri­kos­po­lii­sis­ta (krp) STT:lle.

54-vuo­ti­as­ta mies­tä epäil­lään mur­has­ta, ja kä­rä­jä­oi­keus van­git­si mie­hen te­os­ta to­den­nä­köi­sin syin epäil­ty­nä. Van­git­se­mi­soi­keu­den­käyn­ti pi­det­tiin Pa­si­lan po­lii­si­ta­lol­la il­ta­päi­väl­lä.

Jut­tua tut­ki­va krp epäi­lee mie­hen am­pu­neen kuo­li­aak­si vuon­na 1988 syn­ty­neen mie­hen Hel­sin­gin Puo­ti­las­sa vii­me kes­ki­viik­ko­na kes­kel­lä päi­vää. Po­lii­sin mu­kaan uh­ri kuo­li ta­pah­tu­ma­pai­kal­le var­ta­loon am­mut­tui­hin lau­kauk­siin. Epäil­ty otet­tiin niin ikään pai­kal­ta kiin­ni.

Po­lii­si on ker­to­nut, et­tä kyse on ol­lut mies­ten vä­lien­sel­vit­te­lys­tä, ei­vät­kä ul­ko­puo­li­set ol­leet vaa­ras­sa. Luo­don mu­kaan uh­ri ja epäil­ty tun­si­vat toi­sen­sa.

Mies­tä epäil­lään mur­has­ta, kos­ka te­os­sa on krp:n mu­kaan ol­lut viit­tei­tä suun­ni­tel­mal­li­suu­des­ta. Luo­to ker­toi jo per­jan­tai­na MTV:n uu­ti­sil­le, et­tä epäil­ty on tun­nus­ta­nut am­pu­mi­sen. Hän vah­vis­taa sa­man STT:lle.

–  Hän on tun­nus­ta­nut ta­pah­tu­mien ku­lun, ker­too Luo­to.

Po­lii­si sel­vit­tää Luo­don mu­kaan par­hail­laan sitä, on­ko osal­li­sil­la kyt­kök­siä jär­jes­täy­ty­nee­seen ri­kol­li­suu­teen. Hän ei tois­tai­sek­si tut­kin­nal­li­sis­ta syis­tä avaa tut­kin­taa tar­kem­min.