STT

Ve­nä­läi­sen Wag­ner-palk­ka­so­ti­las­ryh­män joh­ta­jan Jev­ge­ni Pri­goz­hi­nin mu­kaan ryh­män ri­veis­sä on noin 20 suo­ma­lais­ta, ker­too Hel­sin­gin Sa­no­mat.

Pri­goz­hin ei ker­to­nut tar­kem­min ryh­män ri­veis­sä tais­te­le­vis­ta suo­ma­lai­sis­ta, mut­ta ke­hui suo­ma­lais­so­ti­lai­ta ken­täl­lä ja sa­noi hei­dän ole­van osa "brit­ti­läis­tä pa­tal­joo­naa", jon­ka ko­men­ta­ja­na toi­mi yh­dys­val­ta­lai­nen en­ti­nen "me­ri­jal­ka­vä­en ken­raa­li".

HS lä­het­ti ky­sy­myk­sen suo­ma­lai­sis­ta Pri­goz­hi­nin leh­dis­tö­pal­ve­luun per­jan­tai­na. Pri­goz­hi­nin ni­miin kir­jat­tu vas­taus jul­kais­tiin myös hä­nen yh­ti­ön­sä Con­cor­din Te­leg­ram-ti­lil­lä.

HS:n mu­kaan väi­te suo­ma­lai­sis­ta palk­ka­so­ti­lais­ta Wag­ne­rin ri­veis­sä on uu­si ja Pri­goz­hi­nin väit­tei­siin on syy­tä suh­tau­tua va­rauk­sel­la.

Pri­goz­hin myön­si ai­em­min täs­sä kuus­sa se­kaan­tu­neen­sa Yh­dys­val­tain vaa­lei­hin. Hän on län­si­mai­den pa­kot­tei­den koh­tee­na, ja hän­tä on syy­tet­ty mo­nis­sa län­si­mais­sa vaa­lei­hin vai­kut­ta­mi­ses­ta.

HS ky­syi Pri­goz­hi­nil­ta myös, ai­koo­ko hän puut­tua esi­mer­kik­si Suo­men vaa­lei­hin.

–  Em­me aio se­kaan­tua Suo­men vaa­lei­hin. Mie­les­tä­ni Suo­mi to­teut­taa ul­ko­po­li­tiik­kaan­sa Ve­nä­jää koh­taan hy­vin va­ro­vai­ses­ti. Sii­tä eri­tyi­nen kii­tos teil­le, kuu­lui vas­taus.

"Pu­ti­nin ko­kik­si" kut­sut­tu Pri­goz­hin vah­vis­ti en­sim­mäis­tä ker­taa syys­kuun lo­pul­la pe­rus­ta­neen­sa sa­la­myh­käi­sen Wag­ner-ryh­män. Wag­ner ava­si en­sim­mäi­sen vi­ral­li­sen pää­ma­jan­sa Pie­ta­riin mar­ras­kuun alus­sa.

Con­cor­din Te­leg­ram-ti­lil­lä jul­kais­tuis­ta vas­tauk­sis­ta HS:n ky­sy­myk­siin ker­toi per­jan­tai­na myös esi­mer­kik­si uu­tis­toi­mis­to AFP.