Jari Le­pis­tö Kar­vi­as­ta va­lit­tiin Kes­kus­tan Sa­ta­kun­nan pii­rin pu­heen­joh­tajk­si lau­an­tai­na. Pii­rin ny­kyi­nen pu­heen­joh­ta­ja rau­ma­lai­nen Satu Pie­ti­lä jät­ti teh­tä­vän­sä. Pii­rin va­ra­pu­heen­joh­ta­jis­tos­sa jat­kaa Juha Suon­pää Eu­ras­ta ja uu­si­na va­ra­pu­heen­joh­ta­ji­na aloit­ta­vat vuo­den alus­sa Mat­ti Ha­tan­pää Po­ris­ta sekä Jor­ma Poh­jus Kan­kaan­pääs­tä.

Kes­kus­tan Sa­ta­kun­nan pii­rin syys­ko­kous pi­det­tiin Eu­ra­jo­el­la, Lu­vi­an yh­te­näis­kou­lul­la. Pii­ri sa­mal­la täy­den­si edus­kun­ta­vaa­lien eh­do­kas­lis­taan­sa. Kes­kus­tan lis­tal­le Sa­ta­kun­nas­sa ase­tet­tiin eh­dok­kaak­si ko­ti­ta­lou­den ja ter­veys­tie­don leh­to­ri Mar­ja Vai­to­maa Eu­ra­jo­en Lu­vi­al­ta. Jo ai­em­min ni­me­tyt eh­dok­kaat ovat Ai­la Haik­ko­nen Po­ris­ta, Vil­ho Ha­ka­la Nak­ki­las­ta, Joo­nas Im­mo­nen Huit­ti­sis­ta, Ee­va Kal­li Eu­ras­ta, Juha Kan­to­la Po­ris­ta, Jari Le­pis­tö Kar­vi­as­ta, Tuu­la Ni­ku­la-Häk­li Ko­ke­mä­el­tä sekä Nik­las Vähä-Et­ta­la Rau­mal­ta.

Kes­kus­tan puo­lu­e­hal­li­tuk­sen jä­sen Sa­ta­kun­nas­ta on Lau­ra Ai­ri­la Huit­ti­sis­ta ja va­ra­jä­sen Jari Le­pis­tö Kar­vi­as­ta.

Ko­kouk­ses­sa po­liit­tis­ta kes­kus­te­lua alus­ti­vat Kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­ja An­ni­ka Saa­rik­ko ja edus­kun­ta­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja Ee­va Kal­li. Pu­heen­vuo­ro­jen­sa Saa­rik­ko ja Kal­li ot­ti­vat kan­taa luon­non ja ta­lou­den yh­dis­tä­mi­ses­tä kes­tä­väl­lä ja ta­lous­kas­vua edis­tä­väl­lä ta­val­la.

– Päät­ty­vä vaa­li­kau­si on osoit­ta­nut, et­tä Suo­mes­sa on kaik­ki edel­ly­tyk­set sa­ma­nai­kai­ses­ti pi­tää huol­ta luon­nos­ta ja käyt­tää luon­non­va­ro­ja kes­tä­väs­ti. Olem­me li­sän­neet luon­non­suo­je­lun voi­ma­va­ro­ja ja tuo­neet luon­non­suo­je­lu­lain tä­hän päi­vään sa­mal­la kun Suo­mes­sa on teh­ty jät­ti-in­ves­toin­nit met­sä­te­ol­li­suu­teen ja ko­ti­mai­seen, uu­siu­tu­vaan ener­gi­aan. Täl­lä po­li­tii­kal­la luon­to pär­jää ja Suo­mi pär­jää, Saa­rik­ko ja Kal­li lin­jaa­vat.

Kes­kus­tan Sa­ta­kun­nan pii­rin syys­ko­kouk­ses­sa Lu­vi­al­la lau­an­tai­na pu­hu­nei­den Saa­ri­kon ja Kal­lin mu­kaan Rau­man uu­si saha, Ke­miin ra­ken­teil­la ole­va bi­o­tuo­te­teh­tas ja Ou­lun kar­ton­ki­lin­jan in­ves­toin­ti­pää­tös ovat kaik­ki esi­merk­ke­jä, et­tä Suo­mi näh­dään hou­kut­te­le­va­na maa­na met­sä­te­ol­li­suu­den in­ves­toin­neil­le.

– Sik­si tar­vi­taan kan­nus­ta­vaa ve­ro­po­li­tiik­kaa, inf­ra­ra­ken­ta­mis­ta koko Suo­men mi­tas­sa ja tun­tu­vas­ti li­sää uu­siu­tu­van ener­gi­an tuo­tan­toa. Ne edis­tä­vät kaik­ki in­ves­toin­te­ja.