Havumocktailit maistuivat avoimien ovien päivänä Siikaisissa
Karin Havupuu-uutteen 50-vuotistaivalta juhlittiin avoimilla ovilla Siikaisissa maistelemalla havumocktaileja, kuuntelemalla terveysluentoja ja tutustumalla tuotantotiloihin.
Petra Söder
Ravintorenkaan piha Siikaisissa täyttyi lauantaipäivän aikana yli viidestä sadasta kävijästä, kun Karin Havupuu-uutejuoman 50-vuotistaivalta juhlittiin avoimien ovien merkeissä.
– Halusimme juhlistaa tätä taivalta asiakkaidemme kanssa. Aikaisemmin kesällä järjestimme juhlat henkilöstöllemme ja lähimmille yhteistyökumppaneillemme, kertoo Ravintorengas Oy:n toimitusjohtaja Sanna Herttua-Laiho.
Vierailijoilla oli päivän aikana mahdollisuus tutustua Karin Havupuu-uutejuoman tuotantotiloihin ja yrityksen historiaan. Tuotantokierroksia järjestettiin puolen tunnin välein ja osallistujat pääsivät kuulemaan tuotteen valmistusprosessista.
– Hyvin nämä kierrokset ovat vetäneet väkeä, Herttua-Laiho kiittelee.
Lähes jokaiselle kävijälle Karin havupuu-uutejuoma oli jossain määrin tuttu. Useimmat olivat käyttäneet tuotetta kuuriluontoisesti ja jokainen oli ainakin kuullut sen terveysvaikutuksista.
– Tuote on tuttu, joten oli hienoa osallistua tuotantokierrokselle ja kuulla enemmän tuotteen valmistuksesta, Kankaanpäästä paikalle saapuneet Sisko ja Tapio Mustajärvi kiittelivät.
Pinena Mocktail -baarissa vierailijat pääsivät maistamaan havupuu-uutejuomasta tehtyä pirskahtelevaa alkoholitonta drinkkiä, jossa sekoittuivat inkiväärin, limen ja havun maku.
– Meillä on paljon asiakkaita, jotka käyttävät Karin havupuu-uutejuomaa johonkin terveyshaasteeseensa. Halusimme tavoittaa tuotteemme käyttäjiksi myös niitä ihmisiä, jotka haluavat panostaa muutenkin omaan hyvinvointiinsa. Siitä tuli idea uudenmoiseen tapaan nauttia juoman mausta ja hyvistä vaikutuksista, Herttua-Laiho kertoo.
Kesällä Ravintorengas osallistui pohjoismaiden suurimmille päihteettömille festareille Natural High Healing Festivaaleille. Siellä heillä oli oma koju, jossa oli myynnissä havumocktaileja.
– Saimme festareilta hyvää palautetta, joten halusimme tuoda mocktailin myös tänne maistatettavaksi. Niitä on jo moni kysynyt myyntiin, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Herttua-Laiho hymyilee.
Maailmanmestari ja Karin Havupuu-uutteen maistatuksissa kiertävä kokemusasiantuntija Esa Keskinen maistatti avoimien ovien päivänä havupuujuomaa asiakkaille. Kuvassa myös Kati Niittyniemi.
Karin Havupuu-uutejuoman kokemusasiantuntijana ja maistattajana seitsemän vuotta kiertänyt Esa Keskinen oli paikalla maistattamassa juomaa. Hän on aikoinaan saanut avun krooniseen haavaiseen paksusuolitulehdukseensa juomasta.
– Juon joka aamu havupuu-uutejuomaa kaksi desiä tyhjään vatsaan. Tämä korjaa puutokset suolistossani. Teen tätä työtä mielelläni. Jos yksikin ihminen saa tästä avun, niin olen silloin onnistunut, Keskinen toteaa.
Yhtenä uudistuksista Karin Havupuu-uutejuomalle on tullut uusi tetrapakkaus, jolla pystytään tarjoamaan kuluttajille kierrätettävä pakkaus.
– Tulevaisuuden kasvun myötä ulkoistettu pakkaus vapauttaa meiltä aikaa keskittyä meidän huippuosaamiseemme eli männynkuoren hyödyntämiseen ihmisten hyvinvoinnille, Herttua-Laiho kertoo.
Yritys kävi vuosi sitten läpi brändiuudistuksen, jossa logo ja koko brändin ilme uudistui. Henkilökunta kantaakin nyt ylpeänä huppareita, joiden selässä lukee Sydän päin mäntyä.
– Siihen lauseeseen kiteytyy koko meidän toimintamme. Brändiuudistus onnistui todella hienosti ja olemme uuteen ilmeeseen todella tyytyväisiä, Herttua-Laiho kertoo tyytyväisenä.
Herttua-Laihon lisäksi yrityksen omistajakolmikossa on mukana Sannan veli Sami Herttua sekä kaupallisena johtajana yrityksessä toimiva Mia Nygård-Peltola. Koko kolmikko on todella kiitollinen onnistuneesta päivästä ja vierailijamäärästä.
– Oli todella vaikea arvioida, kuinka paljon porukkaa tapahtuma vetää, tuleeko paikalle 50 vai 500 henkilöä. Olemme todella kiitollisia tästä päivästä jokaiselle kävijälle, he kiittelevät.