Juhannusfestari peruuntui, mutta yrittäjä ei lannistu
Victor Aalto on elvyttänyt kesäravintola Lohirannan uudelleen terassikäyttöön ja toimii siellä jo toista kesää yrittäjänä.
Petra Söder
Kesäravintola Lohiranta kohoaa upeissa maisemissa Kokemäenjoen varrella Nakkilassa. Vieressä virtaava joki, kosken kuohut ja hetki sitten rakennettu terassi tarjoavat kävijöilleen mukavan rentoutumishetken luonnon ääressä.
Nakkilalaiselle Victor Aallolle tämä on toinen kesä kesäravintola Lohirannan puikoissa. Tätä ennen Lohiranta oli parikymmentä vuotta tyhjillään, kunnes paikkaa päätettiin alkaa uudelleen elvyttää.
– Yrittäjien kokouksessa tuli puheeksi, että olisi hienoa saada tänne taas toimintaa. Vuoden asiaa miettineenä päätin lähteä yrittäjäksi Lohirantaan. Ajattelin, että olen vuosien varrella sen verran kouliintunut pubin pitämisessä, että pärjään myös tässä, Aalto kertoo.
Aalto toimii itse alivuokralaisena Lohirannassa. Paikassa hän näkee paljon potentiaalia sen sijainnin vuoksi ja alue tarjoaa upeat puitteet erilaisille aktiviteeteille.
– Tämä paikka on Nakkilan sydän. Olemme yhdessä kunnan ja Lohijoki Oy:n kanssa olleet kehittämässä tätä paikkaa, Aalto kertoo tyytyväisenä.
Lohirantaan on rakennettu isot terassialueet ja ulkovessat. Sieltä löytyy myös katettu tanssilava ja alueen viihtyvyyteen on panostettu. Aalto visioi rantaan myös saunaa, josta voisi pulahtaa vilvoittavaan veteen.
– Nämä asiat eivät tietenkään ole yksin minun päätettävissä, mutta olisi hienoa, jos täällä voisi järjestää myös saunailtoja, hän pohtii.
Kaksi vuotta Lohirannan yrittäjänä ollut Victor Aalto on ollut innolla kehittämässä paikkaa.
Petra Söder
Viime juhannuksena Aalto järjesti Lohirannassa yhden päivän festarit ja tapahtumalle oli sen verran kysyntää, että hän ajatteli tänä vuonna panostaa kaksipäiväisiin juhannusfestareihin. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin oli suunniteltu.
Juhannukseksi suunniteltu Lohiranta Juhannus jouduttiin hetki sitten peruuttamaan. Tiedossa olisi ollut suuri kattaus kotimaisia artisteja.
– Päätös ei ollut helppo ja sitä pohdittiin joka kantilta. Ennakkolippujen myynti ei yltänyt sille tasolle, että tapahtuma olisi voitu järjestää suunnitellussa laadussa ja laajuudessa, Aalto kertoo.
Hän on silti toiveikas, että tapahtumaa voitaisiin jatkossa järjestää paremmissa olosuhteissa.
– Peruuntuminen harmittaa todella paljon, mutta haluamme olla järjestämässä tapahtumaa, joka on taloudellisesti, vastuullisesti sekä käytännön järjestelyiltään onnistunut, hän pohtii.
Yrittäjä ei kuitenkaan asiasta lannistu. Myös ensi kesänä hän aikoo jatkaa Lohirannan yrittäjänä. Tänä juhannuksena terassi on auki, jos säät sen vaan sallivat.
– Toivotaan hyviä ja oikein lämpimiä kelejä, hän sanoo.
Lohirannasta saa ostettua virvokkeita, kahvia ja suolaista syötävää, kuten paikan klassikkoja lohileipiä sekä nachoja nyhtöpossulla. Ruuat paikalle tekee yrittäjä itse.
Ylärakennusta Lohijoki Oy vuokraa juhlatiloiksi ja se tarjoaa puitteet noin 40–120 juhlijalle. Myös alaterassi on mahdollista saada juhlavieraiden käyttöön. Alueella on myös yksityinen kalastusmahdollisuus.
– Järjestin itsekin täällä aikoinaan syntymäpäivät, paikka tarjoaa siihen upeat puitteet, Aalto toteaa.
Kesäravintola Lohirannan aukioloajat painottuvat juhannuksen lisäksi kesäviikonloppuihin. Heinäkuun kahtena viimeisenä viikonloppuna vietetään Lohirannan kesää ja Venetsialaisia juhlitaan elokuun kahtena viimeisenä viikonloppuna.
– Elokuun lopussa meillä on myös Ruoska esiintymässä. Pyrimme olemaan viikonloppuisin auki kahteen asti yöllä, mutta ainakin niin kauan, kun asiakkaita riittää, kertoo Aalto ja toivottaa kaikki tervetulleiksi.