Ra­vin­to­la Cafe Ra­dan emän­tä ja keit­ti­ö­mes­ta­ri Kir­si No­ro­nen on toi­mi­nut ai­em­min muun mu­as­sa Lei­ne­pe­rin ruuk­ki­a­lu­een Sa­vi­pa­ka­ris­sa. Hän luot­taa keit­ti­ös­sä hy­vään ma­kuun ja sel­ke­ään ruo­kaan.

– Hyvä nou­to­pöy­tä koos­tuu mais­tu­van ko­ti­ruu­an ja à la car­ten yh­dis­tel­mäs­tä, eli tar­jo­am­me myös sel­lais­ta ruo­kaa, jota ko­to­na ei vält­tä­mät­tä tule usein teh­tyä. Tätä täy­den­tää tie­tys­ti hy­vin ja huo­lel­la koos­tet­tu sa­laat­ti­pöy­tä sekä keit­to. Teem­me pal­jon yh­teis­työ­tä Ki­vi­ky­län ko­ti­pal­vaa­mon kans­sa, Kir­si No­ro­nen sa­noo.

Kir­si No­ro­sen keit­ti­ös­sä kaik­ki läh­tee hy­vis­tä raa­ka-ai­neis­ta.

– On­nek­si Sa­ta­kun­ta on raa­ka-ai­nei­den suh­teen oma­va­rai­nen ruo­ka­maa­kun­ta. Tääl­lä voi teh­dä lä­hi­ruo­kaa hy­vis­tä raa­ka-ai­neis­ta, jois­sa on tuo­reus­ta­kuu. Esi­mer­kik­si tuo­reet yri­tit kuu­lu­vat tä­hän. Keit­ti­ös­sä pi­tää myös ko­keil­la, jot­ta maut pa­ra­ne­vat.

Ra­vi­ra­dan lou­nas­paik­ka on ol­lut au­ki vas­ta run­saan kuu­kau­den, mut­ta asi­ak­kaat ovat jo löy­tä­neen Uu­den­koi­vis­ton pää­hän.

– Mais­tu­van ruu­an li­säk­si Cafe Ra­dan valt­ti­kort­ti on hy­vät pai­koi­tus­ti­lat suo­raan ra­vin­to­lan edes­sä. Kii­rei­sel­le lou­na­sa­si­ak­kaal­le se­kin on hyvä etu, Kir­si No­ro­nen sa­noo.

Hy­vän viik­ko­lis­tan suun­nit­te­lu ja ra­ken­ta­mi­nen ra­vin­to­lal­le on mie­lui­saa työ­tä. Ate­ri­an hin­nan ja laa­dun on ol­ta­va koh­dal­laan, sil­lä kil­pai­lu lou­nas­vie­rais­ta on ko­vaa.

– Lohi on yk­si suo­sik­ki ja lou­nas­lis­tan va­ki­o­vie­ras. Por­saan­lei­ke pi­tää hy­vin pin­tan­sa, ja uu­te­na tu­lok­kaa­na va­ki­o­lis­tal­le on tu­los­sa broi­le­rin maus­te­tut sii­vet eli wing­sit. Omia suo­sik­ke­ja­ni lou­nas­pöy­tään on myös la­sag­ne, jo­hon jau­he­li­han si­jas­ta voi käyt­tää myös ka­naa ja ka­laa. Toi­nen iki­suo­sik­ki on kaa­li­kää­ry­leet, unoh­ta­mat­ta tie­tys­ti li­ha­mu­re­ket­ta ja sie­ni­kas­ti­ket­ta, Kir­si No­ro­nen lis­taa.

Cafe Ra­dan päi­vä al­kaa aa­mi­ais­tar­joi­lul­la kel­lo 8–9, jos­sa kah­vin, lei­vän ja leik­kei­den li­säk­si saa myös mais­tu­vaa puu­roa.

– Lou­naan ja aa­mi­ai­sen li­säk­si Cafe Ra­dan pal­ve­luun kuu­luu ca­te­ring-toi­min­ta. Ra­dal­la voi jär­jes­tää myös yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sia, joi­hin keit­ti­öm­me toi­mit­taa ruo­ka­tar­joi­lun, Kir­si No­ro­nen lu­paa.