”Kor­pe­lan­kul­man lii­ke­kes­kus, mikä tämä ny­ky­ään ni­mel­tään on, on pe­ri­aat­tees­sa port­ti Lau­ha­vuo­ri-Hä­meen­kan­gas Ge­o­park-alu­eel­le, ja sen ta­kia meil­lä on­kin tääl­lä puis­ton esit­te­ly­ti­la. Sa­mas­sa ti­las­sa si­jait­see Kan­kaan­pään kau­pun­gin in­fo­pis­te. Kau­pun­gin ja Ge­o­par­kin toi­min­nan esit­te­lyä ha­lu­am­me tu­le­vai­suu­des­sa­kin ke­hit­tää ja saa­da alu­een mat­kai­lua ja­los­tet­tua eteen­päin.

Lii­ke­kes­kus­kus Kor­pe­lan­kul­ma avau­tui vuon­na 2022 täy­sin uu­dis­tu­nee­na ja mi­nun, Mir­va Kor­ki­a­mä­en, li­säk­si yrit­tä­ji­nä ovat vel­je­ni Sep­po Kor­pe­la sekä toi­nen vel­je­ni Jari-Juk­ka Kor­pe­la. Pai­kal­la on ai­em­min pit­kään toi­mi­nut li­ha­ja­los­te­teh­taan teh­taan­myy­mä­lä, mut­ta li­ha­ja­los­te­teh­taan vaih­det­tua omis­ta­jaa teh­taan­myy­mä­lä­nä em­me enää voi­neet toi­mia. Olem­me kui­ten­kin yh­des­sä ha­lun­neet edel­leen luo­da tu­tul­le pai­kal­le kau­pan sekä ra­vin­to­la- ja kah­vi­la­pal­ve­lui­ta koko per­heel­le.

Vel­je­ni Sep­po Kor­pe­la on edel­leen elä­ke­päi­vil­lään­kin in­no­kas li­ha­mes­ta­ri ja li­ha­kaup­pi­as, jo­ten eri­koi­suu­te­na tar­jo­am­me­kin vii­koit­tain hä­nen sa­vus­ta­maan­sa li­haa. Li­ha­ja­los­tei­ta meil­lä on edel­leen myyn­nis­sä, ja tar­jo­am­me myös lou­nas­ruo­kaa ja ruo­ka-an­nok­sia lis­tal­ta tai pi­ka­ruo­ka­ra­vin­to­la Rol­l­sin lis­tal­ta. Lou­nas­ruo­ak­si tar­jo­am­me her­kul­lis­ta ko­ti­ruo­kaa. Mei­dän valt­tim­me on, et­tä meil­lä on myös iso piha, jo­hon pää­see jä­re­äm­mil­lä­kin työ­ko­neil­la, jo­ten var­sin­kin työ­mie­hiä käy syö­mäs­sä meil­lä. Vii­kon­lop­pui­sin lou­naas­ta naut­ti­vat per­heet, sil­lä va­li­koi­man mo­ni­puo­li­suus miel­lyt­tää kai­ke­ni­käi­siä.

Päi­vit­täi­set toi­min­not kuu­lu­vat mi­nun toi­men­ku­vaa­ni, eli käy­tän­nös­sä pyö­ri­tän toi­min­taa lii­ke­kes­kuk­ses­sa pai­kan pääl­lä. Se on­kin kä­te­vää, sil­lä asun ai­van työ­paik­ka­ni vie­res­sä, lap­suu­den ko­ti­ta­los­sa­ni. Työs­ken­te­len niin myy­mä­län kuin kah­vi­lan puo­lel­la, hoi­dan toi­mis­to­työt ja si­jais­tan tar­vit­ta­es­sa. Keit­ti­ös­sä on oma keit­ti­ö­vas­taa­va. Meil­lä on ol­lut on­ni löy­tää ja saa­da pi­tää töis­sä osaa­vaa ja jous­ta­vaa hen­ki­lö­kun­taa, jo­ten mie­les­tä­ni on ilo työs­ken­nel­lä tääl­lä.

Tu­le­vaa jou­lua aja­tel­len olem­me jo ti­lan­neet li­ha­teh­taal­ta kin­kut lo­ka­kuus­sa, jo­ten asi­ak­kai­den kan­nat­taa ol­la ajois­sa ja käy­dä te­ke­mäs­sä ti­lauk­sen­sa jo nyt vih­koi­him­me. Myym­me tuo­re­kink­ku­ja, jo­ten va­li­tet­ta­vas­ti saam­me vain mää­rä­tyn erän myyn­tiin, mut­ta ei­pä sil­ti huol­ta, sil­lä nii­tä on ti­lat­tu tänä vuon­na ihan yh­tä pal­jon kuin me­nek­ki oli vii­me vuon­na.

Ha­lu­am­me ke­hit­tää Kor­pe­lan­kul­mas­ta mo­ni­puo­li­sen py­säh­dys­kei­taan niin ohi­kul­ke­vil­le kuin pai­kal­li­sil­le. Aja­tuk­se­na on­kin li­sä­tä edel­leen esi­mer­kik­si pai­kal­lis­ten tuot­tei­den myyn­tiä, ny­kyi­sin meil­tä saa kar­vi­a­lais­ta Al­va­rin kak­koa ja pai­kal­li­sen kuk­ka­kau­pan kimp­pu­ja. Yrit­tä­jien yh­teis­työn ja yh­tei­sen ke­hit­tä­mi­sen an­si­os­ta saam­me kau­pun­kim­me mat­kai­lu­a­kin edis­tet­tyä. Yri­tys­ten yh­teis­työn olen ko­ke­nut tär­ke­ä­nä myös toi­ses­sa yri­tyk­ses­sä­ni, sil­lä pyö­ri­tän tä­män li­säk­si myös Juh­la­ti­la Ju­ko­laa Kan­kaan­pään Myl­ly­mä­es­sä."

Teks­ti ja kuva: An­ni­na Lön­n­berg