Alu­e­val­tuus­to kes­kus­te­li pit­kään hal­lin­to­sään­nön päi­vit­tä­mi­ses­tä. Kes­kus­tan Jari Le­pis­tö (kesk) esit­ti muu­tok­sia eh­do­tet­tuun hal­lin­to­sään­töön. Esi­tys­tä kan­nat­ti Nii­na Im­mo­nen (ps). Poh­ja­e­si­tyk­se­nä oli, et­tä alu­e­val­tuus­to päät­tää lais­sa sää­det­ty­jen teh­tä­vien li­säk­si nii­den toi­mi­pis­tei­den si­jain­nis­ta, joi­den pää­toi­min­ta on so­si­aa­li- ja ter­vey­den­huol­lon sekä pe­las­tus­toi­men pal­ve­lut. Kes­kus­tan esi­tyk­ses­sä alu­e­val­tuus­to päät­täi­si nii­den toi­mi­pis­tei­den si­jain­nis­ta, joi­den pää­toi­min­ta on so­si­aa­li- tai ter­vey­den­huol­lon tai pe­las­tus­toi­men pal­ve­lut.

Kes­kus­tan esi­tyk­sen se­li­tyk­ses­sä avat­tiin, et­tä alu­e­val­tuus­to päät­täi­si sote-kes­kuk­sis­ta ja ter­vey­den­huol­lon toi­mi­pis­teis­tä, uu­sien pe­rus­ta­mi­ses­ta, yh­dis­tä­mi­ses­tä ja lo­pet­ta­mi­ses­ta riip­pu­mat­ta toi­mi­pis­teen koos­ta. Li­säk­si alu­e­val­tuus­to päät­täi­si ym­pä­ri­vuo­ro­kau­tis­ta hoi­toa kä­sit­tä­vis­tä asu­mi­syk­si­köis­tä, nii­den pe­rus­ta­mi­ses­ta ja lak­kaut­ta­mi­ses­ta. Li­säk­si val­tuus­to päät­täi­si sote-pal­ve­lu­pis­tei­den pal­ve­lu­ko­ko­nai­suuk­sien lak­kaut­ta­mi­ses­ta, siir­tä­mi­ses­tä tai näi­hin rin­nas­tet­ta­vas­ta muu­tok­ses­ta.

Ää­nes­tyk­sen tu­lok­se­na ää­nin 41 (jaa) – 28 (ei) alu­e­val­tuus­to päät­ti hy­väk­syä alu­e­hal­li­tuk­sen kä­sit­te­lys­sä 26.3.2024 hy­väk­sy­tyn hal­lin­to­sään­nön ja et­tä muu­tok­set tu­le­vat voi­maan 16.4.2024.

Alu­e­val­tuus­to päät­ti aset­taa kes­kuu­des­taan hy­vin­voin­ti­a­lu­e­lain 40 §:ssä tar­koi­te­tun ti­la­päi­sen va­li­o­kun­nan val­mis­te­le­maan alu­e­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­jis­ton erot­ta­mis­ta kos­ke­vaa asi­aa

Alu­e­val­tuus­ton koko pu­heen­joh­ta­jis­to on ero­tet­ta­va, kos­ka 34 alu­e­val­tuu­tet­tua on vaa­ti­nut alu­e­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­jan, Samp­sa Ka­ta­jan (kok) eroa luot­ta­mus­pu­lan vuok­si.

Ti­la­päi­seen va­li­o­kun­taan va­lit­tiin Lee­na Jo­ki­nen-Ant­ti­la, Kari Käh­kö­nen, Ari­mo Koi­vis­to, Er­no Haa­vis­to, Rai­sa Ran­ta, Lau­ra Pul­li­nen, Niko Vii­na­mä­ki ja Nii­na Val­ta­nen. Pu­heen­joh­ta­jak­si va­lit­tiin Lee­na Jo­ki­nen-Ant­ti­la ja va­ra­pu­heen­joh­ta­jak­si Kari Käh­kö­nen.

Li­säk­si pää­tet­tiin, et­tä va­li­o­kun­nan työs­ken­te­lys­sä nou­da­te­taan so­vel­tu­vin osin hy­vin­voin­ti­a­lu­een hal­lin­to­sään­nön mää­räyk­siä ja et­tä asi­at kä­si­tel­lään pu­heen­joh­ta­jan se­los­tuk­sen poh­jal­ta ja et­tä va­li­o­kun­ta voi ot­taa it­sel­leen sih­tee­rin.

Tä­män asi­a­koh­dan kä­sit­te­lys­sä pu­heen­joh­ta­ja­na toi­mi Jou­ni Uu­si­ta­lo.