Eetunaukion tyhjillään olleessa liiketilassa aloittaa yritys, jonka on ollut tarkoitus laajentua Poriin jo pidemmän aikaa
”Naamabaari” kokee muodonmuutoksen, kun rullajäätelö saapuu Poriin.
Pauliina Vilpakka
– Se on kuin rantabaari ilman rantaa!
Näin kuvailevat yrittäjät visiotaan toiminnalle, joka käynnistyy tänä kesänä Porin Eetunaukiolla jo pitkään tyhjillään olleessa ”naamabaarin” liiketilassa. Paikan nimeksi tulee Happy Times -beach bar.
– Päiväsaikaan olemme jätskibaari, jonne lapsiperheet voivat tulla. Ja iltaa kohden paikka muuttuu rauhalliseen istuskeluun sopivaksi terassiksi. Haluamme pystyä palvelemaan erilaisia asiakaskuntia, kuvailee yksi yrittäjistä, helsinkiläinen Eliel Pohjolainen.
Tavoitteena on avata ovet heinäkuun alkupuolella, hieman tavarantoimitusten aikatauluista riippuen, ja pitää paikka toiminnassa syyskuun loppuun asti.
Happy Times on Pohjolaisen vuonna 2019 Kuopiossa perustama jäätelökioskiketju, jolla on rullajäätelökahviloita ja kesäkioskeja kymmenkunta ympäri Suomen. Taustayritys on nimeltään Ice Cream Island Oy, joka on tuonut Suomeen rullajäätelön. Rullajäätelö on alun perin Aasiasta lähtenyt, lomakohteista tuttu tuote. Jäätelö valmistetaan asiakkaan odottaessa kylmällä jäätelöpannulla ja tarjoillaan nimensä mukaisesti rullalle kieritettynä. Valmistamisen seuraaminen on osa kokemusta.
– Moni sanoo, että on nähnyt rullajäätelön valmistamista TikTokissa, mutta ei ole vielä maistanut.
Näin kertoo uuden paikan ravintolapäällikkö Anastassia Joukovskaia. Hän kuvailee rullajäätelön poikkeavan tavallisesta jäätelöstä myös maun ja koostumuksensa puolesta.
Uuden paikan nimeksi tulee Happy Times -beach bar. Kuvassa vasemmalta Eliel Pohjolainen, Anastassia Joukovskaia ja Jesse Myllylä.
Joukovskaia on porilainen ja toimi viimeksi yrittäjänä WineTime -nimisessä viinibaarissa Gallen-kallelankadulla. Nyt hän tuo viiniosaamisensa osaksi A-oikeuksin varustetun uuden paikan tarjontaa. Viininmaistelutilaisuuksiakin on suunnitteilla.
– Viini on vähän enemmän kuin juoma. Viinissä on maantietoa, mistä se on tullut, historiaa ja viinivalmistajien tarinoita, kemiaa ja fysiikkaa… Tykkään opiskelemisesta ja se on aihe, jota pystyy ikuisesti opiskelemaan, Joukovskaia sanoo.
Syömisen osalta Porin Happy Times -toimipisteeseen tulee tarjolle muutakin rullattua herkkua, nimittäin unkarilaista rullapullaa. Rullapulla on Keski-Euroopassa tyypillinen katuruoka, jota grillataan ulkona tangon ympäri kieritettynä. Suolaistakin syömistä valikoimiin tulee.
Ennen paikan aukeamista porilaisen Nelinpeli Oy:n omistama kiinteistö tulee kokemaan ison muodonmuutoksen. Pohjolainen aikoo tehdä ison osan remontista omin käsin, kuten on tehnyt monessa ketjunsa toimipaikassa. Happy Times -brändin mukaisesti tiloihin tulee trooppista tunnelmaa: bambukalusteita ja kasveja. Baarin vanhoista kalusteista hankkiudutaan eroon pihakirppistapahtumassa, joka on käynnissä tällä viikolla sunnuntaihin asti liikehuoneiston ympäristössä.
Porin uuden toimipisteen yrittäjiin kuuluu myös lahtelainen Jesse Myllylä, joka on ollut mukana Pohjolaisen jäätelöliiketoimissa miltei yhtiön tarinan alusta asti. Taustajoukoissa on myös porilainen Jouni Lehtimäki yhtiönsä kautta. Pohjola ja Myllylä ovat alle kolmekymppisiä, mutta ovat nuoresta iästään huolimatta ehtineet yrittäjinä paljon. Pohjola aloitti yrittäjäuransa lähes heti täysi-ikäistyttyään, ja pian vain kolme vuotta vanhempi Myllylä tuli mukaan kuvioihin. Poriin yrityksellä on ollut tarkoitus laajentua jo pidemmän aikaa, ja Myllylä on pitänyt Eetunaukion liiketilojen tilannetta silmällä jo joitain vuosia.
Kunhan remontti valmistuu, asiakkaat voivat jälleen käydä näyttämässä naamaansa 100-paikkaisella terassilla.
Uutta jäätelökahvilaa varten perustettu yhtiö on nimetty perinteitä kunnioittaen Porin Naamakahvila Oy:ksi. Pian asiakkaat voivat jälleen käydä näyttämässä naamaansa 100-paikkaisella terassilla. Rullajäätelöä tullaan myymään jäätelöbaarin lisäksi kävelykadun varrella. Joukovskaia uskoo, että uusi liiketoiminta tulee vetämään ihmisiä takaisin Porin keskustaan.
– Naamabaariin on tultu näyttämään omaa naamaansa ja katsomaan muita. Annamme siihen taas mahdollisuuden, hän sanoo.
Myös Jesse Myllylä ajattelee, että Eetunaukiolla uudella toimijalla on hyvät edellytykset menestyä.
– Itse vaikutuin myös siitä, että tällä paikalla on historiaa, ja se tuntuu olevan porilaisille tärkeä. Jaksan uskoa, että tuomme riittävästi uutuusarvoa, mutta ei kuitenkaan mitään liian villiä. Laadukasta, hyvää ja riittävän uutta: niillä tällaisen paikan pitäisi pysyä elinvoimaisena, hän toteaa.
Aiemmin Eetunaukiolla oli pitkään Ice Cream House, jonka jälkeen liiketiloissa toimi Porin Ässien Shots-ravintola. Viime kesänä paikka oli tyhjillään. Happy Times -beach bar on yrittäjilleen sadantuhannen euron investointi, joten toiminnan tähtäin on pitkällä. Yrityksen tarkoituksena on viihtyä Porissa monta vuotta.