Pau­lii­na Vil­pak­ka

– Se on kuin ran­ta­baa­ri il­man ran­taa!

Näin ku­vai­le­vat yrit­tä­jät vi­si­o­taan toi­min­nal­le, joka käyn­nis­tyy tänä ke­sä­nä Po­rin Ee­tu­nau­ki­ol­la jo pit­kään tyh­jil­lään ol­lees­sa ”naa­ma­baa­rin” lii­ke­ti­las­sa. Pai­kan ni­mek­si tu­lee Hap­py Ti­mes -be­ach bar.

– Päi­vä­sai­kaan olem­me jäts­ki­baa­ri, jon­ne lap­si­per­heet voi­vat tul­la. Ja il­taa koh­den paik­ka muut­tuu rau­hal­li­seen is­tus­ke­luun so­pi­vak­si te­ras­sik­si. Ha­lu­am­me pys­tyä pal­ve­le­maan eri­lai­sia asi­a­kas­kun­tia, ku­vai­lee yk­si yrit­tä­jis­tä, hel­sin­ki­läi­nen Eliel Poh­jo­lai­nen.

Ta­voit­tee­na on ava­ta ovet hei­nä­kuun al­ku­puo­lel­la, hie­man ta­va­ran­toi­mi­tus­ten ai­ka­tau­luis­ta riip­pu­en, ja pi­tää paik­ka toi­min­nas­sa syys­kuun lop­puun as­ti.

Hap­py Ti­mes on Poh­jo­lai­sen vuon­na 2019 Kuo­pi­os­sa pe­rus­ta­ma jää­te­lö­ki­os­ki­ket­ju, jol­la on rul­la­jää­te­lö­kah­vi­loi­ta ja ke­sä­ki­os­ke­ja kym­men­kun­ta ym­pä­ri Suo­men. Taus­ta­y­ri­tys on ni­mel­tään Ice Cream Is­land Oy, joka on tuo­nut Suo­meen rul­la­jää­te­lön. Rul­la­jää­te­lö on alun pe­rin Aa­si­as­ta läh­te­nyt, lo­ma­koh­teis­ta tut­tu tuo­te. Jää­te­lö val­mis­te­taan asi­ak­kaan odot­ta­es­sa kyl­mäl­lä jää­te­lö­pan­nul­la ja tar­joil­laan ni­men­sä mu­kai­ses­ti rul­lal­le kie­ri­tet­ty­nä. Val­mis­ta­mi­sen seu­raa­mi­nen on osa ko­ke­mus­ta.

– Moni sa­noo, et­tä on näh­nyt rul­la­jää­te­lön val­mis­ta­mis­ta Tik­To­kis­sa, mut­ta ei ole vie­lä mais­ta­nut.

Näin ker­too uu­den pai­kan ra­vin­to­la­pääl­lik­kö Anas­tas­sia Jou­kovs­kaia. Hän ku­vai­lee rul­la­jää­te­lön poik­ke­a­van ta­val­li­ses­ta jää­te­lös­tä myös maun ja koos­tu­muk­sen­sa puo­les­ta.

Uuden paikan nimeksi tulee Happy Times -beach bar. Kuvassa vasemmalta Eliel Pohjolainen, Anastassia Joukovskaia ja Jesse Myllylä.

Uuden paikan nimeksi tulee Happy Times -beach bar. Kuvassa vasemmalta Eliel Pohjolainen, Anastassia Joukovskaia ja Jesse Myllylä.

Jou­kovs­kaia on po­ri­lai­nen ja toi­mi vii­mek­si yrit­tä­jä­nä Wi­ne­Ti­me -ni­mi­ses­sä vii­ni­baa­ris­sa Gal­len-kal­le­lan­ka­dul­la. Nyt hän tuo vii­ni­o­saa­mi­sen­sa osak­si A-oi­keuk­sin va­rus­te­tun uu­den pai­kan tar­jon­taa. Vii­nin­mais­te­lu­ti­lai­suuk­si­a­kin on suun­nit­teil­la.

– Vii­ni on vä­hän enem­män kuin juo­ma. Vii­nis­sä on maan­tie­toa, mis­tä se on tul­lut, his­to­ri­aa ja vii­ni­val­mis­ta­jien ta­ri­noi­ta, ke­mi­aa ja fy­siik­kaa… Tyk­kään opis­ke­le­mi­ses­ta ja se on ai­he, jota pys­tyy ikui­ses­ti opis­ke­le­maan, Jou­kovs­kaia sa­noo.

Syö­mi­sen osal­ta Po­rin Hap­py Ti­mes -toi­mi­pis­tee­seen tu­lee tar­jol­le muu­ta­kin rul­lat­tua herk­kua, ni­mit­täin un­ka­ri­lais­ta rul­la­pul­laa. Rul­la­pul­la on Kes­ki-Eu­roo­pas­sa tyy­pil­li­nen ka­tu­ruo­ka, jota gril­la­taan ul­ko­na tan­gon ym­pä­ri kie­ri­tet­ty­nä. Suo­lais­ta­kin syö­mis­tä va­li­koi­miin tu­lee.

En­nen pai­kan au­ke­a­mis­ta po­ri­lai­sen Ne­lin­pe­li Oy:n omis­ta­ma kiin­teis­tö tu­lee ko­ke­maan ison muo­don­muu­tok­sen. Poh­jo­lai­nen ai­koo teh­dä ison osan re­mon­tis­ta omin kä­sin, ku­ten on teh­nyt mo­nes­sa ket­jun­sa toi­mi­pai­kas­sa. Hap­py Ti­mes -brän­din mu­kai­ses­ti ti­loi­hin tu­lee troop­pis­ta tun­nel­maa: bam­bu­ka­lus­tei­ta ja kas­ve­ja. Baa­rin van­hois­ta ka­lus­teis­ta hank­kiu­du­taan eroon pi­ha­kirp­pis­ta­pah­tu­mas­sa, joka on käyn­nis­sä täl­lä vii­kol­la sun­nun­tai­hin as­ti lii­ke­huo­neis­ton ym­pä­ris­tös­sä.

Po­rin uu­den toi­mi­pis­teen yrit­tä­jiin kuu­luu myös lah­te­lai­nen Jes­se Myl­ly­lä, joka on ol­lut mu­ka­na Poh­jo­lai­sen jää­te­lö­lii­ke­toi­mis­sa mil­tei yh­ti­ön ta­ri­nan alus­ta as­ti. Taus­ta­jou­kois­sa on myös po­ri­lai­nen Jou­ni Leh­ti­mä­ki yh­ti­ön­sä kaut­ta. Poh­jo­la ja Myl­ly­lä ovat al­le kol­me­kymp­pi­siä, mut­ta ovat nuo­res­ta iäs­tään huo­li­mat­ta eh­ti­neet yrit­tä­ji­nä pal­jon. Poh­jo­la aloit­ti yrit­tä­jä­u­ran­sa lä­hes heti täy­si-ikäis­tyt­ty­ään, ja pian vain kol­me vuot­ta van­hem­pi Myl­ly­lä tuli mu­kaan ku­vi­oi­hin. Po­riin yri­tyk­sel­lä on ol­lut tar­koi­tus laa­jen­tua jo pi­dem­män ai­kaa, ja Myl­ly­lä on pi­tä­nyt Ee­tu­nau­ki­on lii­ke­ti­lo­jen ti­lan­net­ta sil­mäl­lä jo joi­tain vuo­sia.

Kunhan remontti valmistuu, asiakkaat voivat jälleen käydä näyttämässä naamaansa 100-paikkaisella terassilla.

Kunhan remontti valmistuu, asiakkaat voivat jälleen käydä näyttämässä naamaansa 100-paikkaisella terassilla.

Uut­ta jää­te­lö­kah­vi­laa var­ten pe­rus­tet­tu yh­tiö on ni­met­ty pe­rin­tei­tä kun­ni­oit­ta­en Po­rin Naa­ma­kah­vi­la Oy:ksi. Pian asi­ak­kaat voi­vat jäl­leen käy­dä näyt­tä­mäs­sä naa­maan­sa 100-paik­kai­sel­la te­ras­sil­la. Rul­la­jää­te­löä tul­laan myy­mään jää­te­lö­baa­rin li­säk­si kä­ve­ly­ka­dun var­rel­la. Jou­kovs­kaia us­koo, et­tä uu­si lii­ke­toi­min­ta tu­lee ve­tä­mään ih­mi­siä ta­kai­sin Po­rin kes­kus­taan.

– Naa­ma­baa­riin on tul­tu näyt­tä­mään omaa naa­maan­sa ja kat­so­maan mui­ta. An­nam­me sii­hen taas mah­dol­li­suu­den, hän sa­noo.

Myös Jes­se Myl­ly­lä ajat­te­lee, et­tä Ee­tu­nau­ki­ol­la uu­del­la toi­mi­jal­la on hy­vät edel­ly­tyk­set me­nes­tyä.

– It­se vai­ku­tuin myös sii­tä, et­tä täl­lä pai­kal­la on his­to­ri­aa, ja se tun­tuu ole­van po­ri­lai­sil­le tär­keä. Jak­san us­koa, et­tä tuom­me riit­tä­väs­ti uu­tuu­sar­voa, mut­ta ei kui­ten­kaan mi­tään lii­an vil­liä. Laa­du­kas­ta, hy­vää ja riit­tä­vän uut­ta: niil­lä täl­lai­sen pai­kan pi­täi­si py­syä elin­voi­mai­se­na, hän to­te­aa.

Ai­em­min Ee­tu­nau­ki­ol­la oli pit­kään Ice Cream Hou­se, jon­ka jäl­keen lii­ke­ti­lois­sa toi­mi Po­rin Äs­sien Shots-ra­vin­to­la. Vii­me ke­sä­nä paik­ka oli tyh­jil­lään. Hap­py Ti­mes -be­ach bar on yrit­tä­jil­leen sa­dan­tu­han­nen eu­ron in­ves­toin­ti, jo­ten toi­min­nan täh­täin on pit­käl­lä. Yri­tyk­sen tar­koi­tuk­se­na on viih­tyä Po­ris­sa mon­ta vuot­ta.