Sää on py­sy­nyt ke­väi­se­nä ja ka­tu­jen puh­dis­tus­työt ovat eden­neet Po­ris­sa suun­ni­tel­lus­ti. En­si vii­kol­la puh­dis­tus­ka­lus­toa liik­kuu muun mu­as­sa Ka­le­van­puis­tos­sa, Paa­na­ke­don­ka­dul­la sekä Koil­lis­väy­läl­lä. Py­sä­köin­tiin sii­vous­työt tuo­vat al­ku­vii­kol­la ra­joi­tuk­sia Sil­ta­puis­to­ka­dul­la, Poh­jois­ran­nas­sa ja Rau­han­puis­tos­sa. Myös ke­vy­en lii­ken­teen väy­lien puh­dis­ta­mi­nen jat­kuu ym­pä­ri kau­pun­kia.

– Ka­tu­jen puh­dis­tus on täl­lä het­kel­lä hy­väs­sä vauh­dis­sa ja sii­vous­töis­sä on mu­ka­na koko käy­tet­tä­vis­sä ole­va ka­lus­to. Täl­lä vii­kol­la puh­dis­tus­ryh­mät ovat teh­neet töi­tä mo­nel­la vilk­kaas­ti lii­ken­nöi­dyl­lä väy­läl­lä, ku­ten Maan­tie­ka­dul­la, Lu­vi­an­puis­to­ka­dul­la, po­lii­si­lai­tok­sen ali­ku­lus­sa, Rau­ta­tien­puis­to­ka­dul­la, It­se­näi­syy­den­ka­dul­la sekä Ta­sa­val­lan­ka­dul­la, lis­taa pii­ri­puu­tar­hu­ri Esa Rou­va­li.

Töi­den tur­val­li­suu­den ja su­ju­vuu­den var­mis­ta­mi­sek­si ka­tu­ja py­ri­tään puh­dis­ta­maan mah­dol­li­sim­man pal­jon yö­ai­kaan, jol­loin lii­ken­ne on rau­hal­li­sem­paa. Li­säk­si osal­la kes­kus­tan ka­tu­a­lu­eis­ta ja puis­to­ka­duis­ta py­sä­köin­tiä ra­joi­te­taan, jot­ta puh­dis­tus­työt saa­daan hoi­det­tua su­ju­vas­ti. Puh­dis­tet­ta­vil­le ka­tu­a­lu­eil­le tuo­daan siir­to­ke­ho­tus­kyl­tein va­rus­tet­tu­ja py­sä­köin­ti­kiel­to­merk­ke­jä, jois­sa on päi­vä­mää­rä ja kel­lo­nai­ka, jo­hon men­nes­sä au­tot tu­lee siir­tää pois. Mi­kä­li py­sä­köin­ti­kiel­toa ei nou­da­te­ta, teh­dään ajo­neu­voil­le mak­sul­li­nen lä­hi­siir­to.

En­si vii­kol­la ka­tu­jen puh­dis­tus jat­kuu seu­raa­vas­ti:

– Rau­han­puis­ton mo­lem­mat puo­let ja Ka­le­van­puis­to maa­nan­tain ja tiis­tain vä­li­se­nä yö­nä.

– Sil­ta­puis­to­ka­dun mo­lem­mat puo­let, Va­la­jan­ka­tu ja Lin­nan­sil­ta tiis­tain ja kes­ki­vii­kon vä­li­se­nä yö­nä. Poh­jois­ran­nan leh­tien sii­vous tiis­tai­päi­väl­lä ja hie­kan­pois­to tiis­tain ja kes­ki­vii­kon vä­li­se­nä yö­nä.

– Paa­na­ke­don­ka­tu Lin­nan­sil­lan lii­ken­neym­py­räs­tä Hor­nin­ka­dun lii­ken­neym­py­rään kes­ki­vii­kon ja tors­tain vä­li­se­nä yö­nä.

– Koil­lis­väy­lä tors­tain ja per­jan­tain vä­li­se­nä yö­nä.

– Li­säk­si en­si vii­kol­la puh­dis­te­taan päi­vä­ai­kaan ur­hei­lu­ta­lon ja Kes­ki-Po­rin kir­kon py­sä­köin­ti­a­lu­eet sekä Lin­nan­sil­lan ja Paa­na­ke­don­ka­dun yh­dis­tä­vän lii­ken­neym­py­rän ym­pä­ris­tö.