Bi­o­jät­teen ke­räys al­kaa ke­sä­kuus­sa Ke­rää­mön poh­joi­sel­ta ke­räy­sa­lu­eel­ta. Kiin­teis­tö­no­mis­ta­jil­le lä­he­tet­tiin hel­mi­kuus­sa kir­je, jos­sa ky­syt­tiin mikä bi­o­jät­teen ke­räys­ta­pa on so­pi­vin omaan ko­tiin. Vas­tauk­sia saa­tiin hy­vin ja vain kol­man­nes jät­ti vas­taa­mat­ta ky­se­lyyn. Näil­le kiin­teis­tö­no­mis­ta­jil­le lä­he­te­tään en­si vii­kon alus­sa vie­lä muis­tu­tus­kir­je ja jos il­moi­tus on unoh­tu­nut teh­dä, on ai­kaa vie­lä 24.5. saak­ka il­moit­taa toi­sen­lai­ses­ta as­ti­a­va­lin­nas­ta, kimp­pa-as­ti­as­ta tai kom­pos­toin­nis­ta. Vas­taa­mat­ta jät­tä­neil­le toi­mi­te­taan ole­tu­sas­ti­a­na ole­va bi­o­jät­teel­le suun­ni­tel­tu, tuu­let­tu­va bi­o­jä­te­as­tia nel­jän vii­kon tyh­jen­nys­vä­lil­lä.

Ar­vi­ol­ta puo­let ke­räy­sa­lu­een asuk­kais­ta va­lit­si kom­pos­toin­nin.

As­ti­a­ja­ot aloi­te­taan tou­ko­kuus­sa vii­kol­la 21 ja ja­ois­sa ede­tään alue ker­ral­laan. Tuu­let­tu­vien ja ta­val­lis­ten bi­o­jä­te­as­ti­oi­den si­säl­tä löy­tyy oh­jeis­tus bi­o­jät­teen kä­sit­te­lyyn sekä muu­ta­ma pa­pe­ri­pus­si, jot­ta bi­o­jät­tei­den la­jit­te­lus­sa pää­see hy­vin al­kuun. Ke­rää­mö ja bi­o­jät­tei­tä kä­sit­te­le­vä Ga­sum Oy suo­sit­te­vat bi­o­jät­tei­den pak­kaa­mi­seen käy­tet­tä­vän pa­pe­ri­pus­se­ja, joka ha­jo­aa pro­ses­sis­sa par­hai­ten.

Toi­mi näin, jos bi­o­jä­te­as­tia toi­mi­te­taan kiin­teis­töl­le­si tar­peet­to­mas­ti:

• Mi­kä­li asut bi­o­jät­teen ke­räy­sa­lu­eel­la et­kä kom­pos­toi, si­nul­la tu­lee ol­la tyh­jen­net­tä­vä bi­o­jä­te­as­tia.

• Mi­kä­li kom­pos­toit, mut­ta kom­pos­toin­ti-il­moi­tuk­se­si on jää­nyt te­ke­mät­tä, tee kom­pos­toin­ti-il­moi­tus vä­lit­tö­mäs­ti www.pori.fi/ja­te­huol­to­lo­mak­keet. Voi myös ol­la, et­tä kom­pos­toin­ti-il­moi­tuk­se­si on teh­ty 15. huh­ti­kuu­ta jäl­keen ja se löy­tyy edel­leen vi­ra­no­mai­sen kä­sit­te­ly­jo­nos­ta. Mi­kä­li odot­te­let kom­pos­to­ri­a­si saa­pu­vak­si kau­pas­ta, käy­tä sii­hen saak­ka pi­haa­si toi­mi­tet­tua as­ti­aa. Saat vi­ra­no­mai­sel­ta il­moi­tuk­sen, kun kom­pos­to­ri­si on hy­väk­syt­ty. Kun kom­pos­to­ri­si on käy­tös­sä ja re­kis­te­röi­ty, ole yh­tey­des­sä Ke­rää­mön asi­a­kas­pal­ve­luun ja ti­laa as­ti­al­le nou­to neu­von­ta@ke­raa­mo.fi tai p. 044 701 2500.