STT

Pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­tön puo­li­son Jen­ni Hau­ki­on muo­to­ku­va on pal­jas­tet­tu Pre­si­den­tin­lin­nas­sa, ker­toi pre­si­den­tin­kans­lia tie­dot­tees­saan kes­ki­viik­ko­na.

Tie­dot­teen mu­kaan toh­to­ri Hau­ki­on muo­to­ku­va jat­kaa lä­hes sa­ta­vuo­tis­ta pe­rin­net­tä pre­si­den­tin puo­li­so­jen muo­to­ku­vis­ta.

Hau­ki­on muo­to­ku­van on maa­lan­nut ku­va­tai­tei­li­ja, tai­de­maa­la­ri Su­san­ne Got­t­berg.

Hil­lit­ty­jä sä­vy­jä tois­ta­vas­sa, öl­jy­vä­reil­lä ja puu­vä­ri­ky­nil­lä teh­dys­sä ku­vas­sa Hau­ki­ol­la on yl­lään si­ni­val­koi­nen pu­se­ro. Hän sei­soo utuis­ta taus­taa vas­ten, edes­sään kas­vin ok­sa.

Tie­dot­teen mu­kaan kuva on maa­lat­tu koi­vu­va­ne­ril­le, tar­koi­tuk­se­na an­taa ra­ken­net­ta taus­tal­le. Puun pin­taa on osit­tain hi­ot­tu esil­le.

– Maa­lat­tu kas­vi tai ok­sa maa­lauk­sen etuo­sas­sa käy di­a­lo­gia puun kans­sa ja se on aja­tel­tu tuo­maan li­sää sy­vyyt­tä ja lii­ket­tä maa­lauk­seen, Got­t­berg sa­noi tie­dot­tees­sa.

Toh­to­ri Hau­ki­on muo­to­ku­va on si­joi­tet­tu Pre­si­den­tin­lin­nan At­riu­min par­vel­le, jos­sa ovat myös ai­kai­sem­pien pre­si­dent­tien puo­li­soi­den muo­to­ku­vat.

En­sim­mäi­sen muo­to­ku­van pre­si­dent­ti K. J. Ståhl­ber­gin vai­mos­ta Es­ter Ståhl­ber­gis­ta maa­la­si Ee­ro Snel­l­mann vuon­na 1935.