Mil­tä maa­ui­ma­lan edus­tal­la, py­sä­köin­ti­a­lu­eel­la ja Po­rin met­sään joh­ta­vil­la rei­teil­lä näyt­tää tu­le­vai­suu­des­sa? Asuk­kail­ta ke­rä­tään nyt mie­li­pi­tei­tä suun­ni­tel­mas­ta ja toi­vo­taan ide­oi­ta uu­den oles­ke­lu­a­lu­een toi­min­toi­hin.

Maa­ui­ma­lan ym­pä­ris­tön ke­hit­tä­mi­sek­si on laa­dit­tu yleis­suun­ni­tel­ma. Ta­voit­tee­na on ke­hit­tää tur­val­li­suut­ta, käy­tet­tä­vyyt­tä ja viih­ty­vyyt­tä.

– Vuo­sien saa­tos­sa maa­ui­ma­lan alu­et­ta ovat muo­van­neet mo­net eri muu­tok­set ja eteen tul­leet käyt­tö­tar­peet. Myös ajan kulu nä­kyy alu­een rik­ko­nai­ses­sa yleis­ku­vas­sa. Sik­si maa­ui­ma­lan ym­pä­ris­töä on päi­vi­tet­tä­vä ny­ky­het­keen sekä ke­hi­tet­tä­vä tu­le­vai­suu­den tar­pei­siin, kom­men­toi suun­nit­te­lu­hor­to­no­mi Kat­ja Tuo­ma­la.

Suun­ni­tel­man to­teu­tu­es­sa lu­vas­sa on muun mu­as­sa ai­em­paa sel­ke­äm­mät rei­tit ja­lan­kul­ki­joil­le ja pyö­räi­li­jöil­le, täs­men­nyk­siä py­sä­köin­tiin, Ka­tin­ku­ruun joh­ta­van po­lun siir­tä­mi­nen ja uu­si oles­ke­lu­a­lue ten­nis­kent­tien vie­reen. Suun­ni­tel­tu­ja muu­tok­sia on esi­tel­ty vi­de­ol­la ja ky­se­lys­sä, jos­sa pää­see myös ker­to­maan mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­mis­ta.

– Li­säk­si toi­vom­me asuk­kail­ta ide­oi­ta uu­den oles­ke­lu­a­lu­een toi­min­toi­hin: on­ko toi­veis­sa pik­nik­pöy­tä, gril­laus­paik­ka, ul­ko­kun­to­sa­li vai jo­tain ihan muu­ta, poh­tii Tuo­ma­la.

Ky­se­ly on avoin­na osoit­tees­sa pori.fi/ky­se­ly 16. ke­sä­kuu­ta saak­ka. Han­ket­ta suun­ni­tel­laan vuo­si­na 2024–2025 ja to­teu­tus aloi­te­taan ai­kai­sin­taan vuon­na 2026.