Her­ra­lah­den kau­pun­gi­no­sas­sa si­jait­se­van Hel­men­tien itä­pääs­sä aloi­te­taan täl­lä vii­kol­la Kor­juun­tien ja Ku­nin­kaan­kar­ta­non­ka­dun vä­li­sen ajo­ra­dan ja ke­vy­en lii­ken­teen väy­län ra­ken­ta­mi­nen. Ai­kai­sem­min ai­no­as­taan ke­vy­en lii­ken­teen väy­lä­nä toi­mi­nut tie­o­suus lin­ja­taan uu­del­leen ja jat­kos­sa se pal­ve­lee sekä Hel­men­tien ton­teil­le ajoa et­tä Tu­pa­lan alu­een ke­vyt­tä lii­ken­net­tä. Ra­ken­nus­töi­den ar­vi­oi­daan val­mis­tu­van kesä-hei­nä­kuun vaih­tees­sa.

Hel­men­tien ke­vyt lii­ken­ne vä­lil­lä Kor­juun­tie-Ku­nin­kaan­kar­ta­non­ka­tu oh­ja­taan ra­ken­nus­töi­den ajak­si kul­ke­maan Koil­lis­väy­län kaut­ta. Ra­ken­net­ta­van tie­o­suu­den var­rel­la si­jait­se­vil­le ton­teil­le kul­ku sal­li­taan.

Ke­vy­en lii­ken­teen ti­la­päis­ten lii­ken­ne­jär­jes­te­lyi­den laa­juut­ta ar­vi­oi­daan töi­den ede­tes­sä ja jär­jes­te­ly­jä saa­te­taan pur­kaa etu­a­jas­sa, mi­kä­li se on tur­val­li­suus­sei­kat huo­mi­oi­den mah­dol­lis­ta. Kul­loin­kin voi­mas­sa ole­vat lii­ken­ne­jär­jes­te­lyt il­moi­te­taan lii­ken­ne­mer­kein ja kaik­kien alu­eel­la liik­ku­vien toi­vo­taan nou­dat­ta­van eri­tyis­tä va­ro­vai­suut­ta työ­maan lä­hei­syy­des­sä.