Nina Tör­nudd / STT

Val­ti­o­neu­vos­to on kiit­tä­nyt ta­sa­val­lan pre­si­dent­tiä Sau­li Nii­nis­töä hy­väs­tä yh­teis­työs­tä hä­nen kah­den kau­ten­sa ai­ka­na. Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö sai per­jan­tai­na pre­si­den­tin esit­te­lyn yh­tey­des­sä läk­si­äis­lah­jak­si yh­den Suo­mi 100 -juh­la­vuo­den li­puis­ta.

Lah­ja on yk­si sa­das­ta Suo­men li­pus­ta, jot­ka lie­hui­vat Suo­men it­se­näi­syy­den sa­ta­vuo­tis­juh­lan vi­ral­li­ses­sa avaus­ti­lai­suu­des­sa Hel­sin­gin Kaup­pa­to­ril­la 5.12.2017. Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö oli ti­lai­suu­des­sa mu­ka­na ja osal­lis­tui li­pun nos­toon.

Sa­mal­la Nii­nis­tö sai myös säi­ly­tys­laa­ti­kon li­pul­le. Laa­tik­ko on teh­ty 1700-lu­vul­ta pe­räi­sin ole­vis­ta lau­dan­pät­kis­tä, jot­ka jäi­vät yli, kun Val­ti­o­neu­vos­ton lin­nan Ri­ta­ri­ka­dun puo­lei­sia ik­ku­noi­ta kor­jat­tiin.

Nii­nis­tön kau­si ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti­nä päät­tyy hel­mi-maa­lis­kuun vaih­tees­sa. Hän eh­ti kau­sien­sa ai­ka­na teh­dä yh­teis­työ­tä kuu­den pää­mi­nis­te­rin joh­ta­mien hal­li­tus­ten kans­sa.

Pää­mi­nis­te­ri Pet­te­ri Or­po (kok.) to­te­si kii­tos­pu­hees­saan, et­tä Suo­mes­sa ja maa­il­mal­la on Nii­nis­tön kau­den ai­ka­na myl­ler­tä­nyt.

– Epä­var­mat ajat ovat ky­sy­neet ul­ko- ja tur­val­li­suus­po­liit­tis­ta joh­ta­juut­ta ja ky­kyä toi­mia. Suo­men tur­val­li­suus­po­liit­ti­nen ase­ma Na­ton jä­se­ne­nä on tä­nään pa­rem­pi kuin kos­kaan, Or­po sa­noi.