Jarkko Veijola nauttii työstä hyvinvointivalmentajana
Kultaisen kolmion muodostavat ruoka, lepo ja harjoittelu – kaikkia on otettava kohtuudella.
ASKO TANHUANPÄÄ
Jarkko Veijolan pitkänhuiskeanharteikas hahmo on tullut raumalaisille tutuksi paitsi urheilusta – voimamieslajeista ja jenkkipallosta – myös paikallisten ravintoloiden ovilta. Viimeksi Eurajoelle kotiutunut Veijola ajoi työkseen pikkubussia, kunnes hän löysi itsensä. Hänestä tuli hyvinvointivalmentaja.
– Jätin muut hommat kesäkuussa 2018 ja siitä lähtien olen keskittynyt työhön, josta voin sanoa oikeasti nauttivani. Paras palkinto on ehdottomasti se, kun näkee yhdessä valmennettavan kanssa tehtyjen toimenpiteiden tehoavan ja niin ilon kuin terveen värinkin palaavan kaverin aiemmin rasittuneille kasvoille, Veijola tiivistää.
– Se, mitä teen nyt on pitkälti kahden ihmisen eli oman valmentajani Jari ”Bull” Mentulan ja hänen yhtiökumppaninsa Jutta Larmin ansiota. Heiltä olen saanut koulutusta varsinaiseen työhön ja mikä tärkeintä siinä sivussa myös mentorointia yritystoimintaan, hän jatkaa.
– Jari ei epäile sanoa edes sitä, että ota nyt Jarkko pää pois takapuolesta ja ala oikeasti nauttia, naurahtaa Veijola.
Jarkko Veijola ynnää pikaisesti, että hänellä on henkilökohtaisia valmennettavia parisen tusinaa. Suurin osa asiakkaista tulee Rauman talousalueelta, mutta heitä on myös Turussa, pääkaupunkiseudulla ja viimeisimpänä Pohjanmaan alueella.
– Minua pidetään taustani takia varmaan edelleenkin ammattilaisena, mitä voimailulajeihin ja treenaamiseen tulee, mutta työssäni haluan opastaa nimenomaan niin sanottuja tavallisia ihmisiä. Sille tosiasialle ei voi mitään, että yhä useampi suomalainen voi huonosti ja sille minäkin voin tehdä jotain, Veijola miettii.
– Jos työpaikatkin alkaisivat ymmärtää, että työntekijöistä kannattaa pitää kokonaisvaltaisesti huolta, niin sairausluvut ja -kulut laskisivat kummasti, hän muistuttaa.
Veijola sanoo kuuluvansa hyvinvointivalmentajana siihen ryhmään, joka vannoo enemmänkin laadun kuin määrän perään. Saman tien hän puhuu kultaisesta kolmiosta, joka pitää sisällään ruoan, levon ja harjoittelun.
– Vanha totuus on, että kokonaisuus ratkaisee ja kaikkea on nautittava kohtuudella. Olen itse treenannut aikanani todella kovaa, mutta pakko se on tunnustaa, että ylenpalttisella määrällä on myös omat haittavaikutuksensa.
– Yksi niistä asioista, joista ei voi muistuttaa liikaa on ravinnon määrä ja laatu. Ihmiset eivät yksinkertaisesti ymmärrä, miten paljon päivässä voi nauttia niin sanottuja piilokaloreita. Tiivistettynä voi sanoa, että oikein täytetty ruokalautanen sisältää sopivasti niin hiilihydraatteja, kasviksia kuin proteiinejakin. Eikä vihanneksia kannata tosiaankaan korvata pelkillä hedelmillä.
– Välillä voi toki pitää herkkupäivänkin. Ruoankin kanssa ratkaisevaa on kokonaisuus, Veijola painottaa.