Po­rin seu­dun jä­te­huol­to­ja­os­to päät­ti hy­väk­syä uu­den jä­te­tak­san ko­kouk­ses­saan 26. maa­lis­kuu­ta. Jä­te­tak­saan on li­sät­ty bi­o­jät­teen kul­je­tuk­sen tyh­jen­nys­mak­sut. Taus­tal­la on jä­te­lain muu­tos, jon­ka myö­tä bi­o­jät­tei­den ke­räys ja kul­je­tus siir­ty­vät kun­tien vas­tuul­le.

Jä­te­tak­san mu­kai­nen bi­o­jät­teen tyh­jen­nys­mak­su on as­ti­a­tyy­pis­tä ja -koos­ta riip­pu­en 9,97–11,57 eu­roa/ker­ta. Oma­ko­ti­a­su­kas voi va­li­ta tuu­let­tu­van 140-lit­rai­sen bi­o­jä­te­as­ti­an, jon­ka tyh­jen­nys­vä­li on nel­jä viik­koa ym­pä­ri vuo­den. Nor­maa­lin 140-lit­rai­sen bi­o­jä­te­as­ti­an tyh­jen­nys­vä­li on ke­sä­ai­ka­na (vii­kot 18-40) kak­si viik­koa ja tal­vi­kau­del­la (vii­kot 41-17) nel­jä viik­koa.

Bi­o­jä­te­as­ti­an tyh­jen­nys­mak­suun si­säl­tyy kiin­teis­töl­le toi­mi­te­tun as­ti­an li­säk­si jä­te­a­se­tuk­sen edel­lyt­tä­mä pesu kak­si ker­taa vuo­des­sa. Nos­to­pe­rus­tei­sen as­ti­an tyh­jen­nys­mak­su ta­lo­yh­ti­öis­sä on 27,89 eu­roa/ker­ta.

Bi­o­jä­tet­tä voi ke­rä­tä myös kim­pas­sa lä­hi­naa­pu­rei­den kans­sa yh­tei­seen as­ti­aan ja ja­kaa ku­lut. Bi­o­jät­tei­den eril­lis­ke­räi­lyn vaih­to­eh­to­na on asi­an­mu­kai­nen kom­pos­toin­ti, jos­ta on teh­ty kom­pos­toin­ti-il­moi­tus jä­te­huol­to­vi­ra­no­mai­sel­le.

Jä­te­tak­sa as­tuu voi­maan Ke­rää­mön alu­eel­la Po­ris­sa, Ul­vi­las­sa, Ko­ke­mä­el­lä, Har­ja­val­las­sa, Nak­ki­las­sa, Me­ri­kar­vi­al­la, Po­mar­kus­sa ja Sii­kai­sis­sa 1. ke­sä­kuu­ta. Tak­sa tu­lee näh­tä­vil­le kuu­lu­tu­sai­ka­na 10. huh­ti­kuu­ta läh­tien Po­rin kau­pun­gin säh­köi­sel­le il­moi­tus­tau­lul­le osoit­tees­sa www.pori.fi/il­moi­tus­tau­lu.