Kai­vin­ko­neet ja työ­maa-ai­dat ovat ol­leet tänä ke­vää­nä tut­tu näky mo­nel­le Ete­lä­ran­nas­sa liik­ku­val­le. Jo­ki­kes­kuk­sen ra­ken­nus­työt ovat eden­neet jo yli puo­li­vä­lin, ja ko­ko­nai­suu­des­saan hank­keen toi­sen vai­heen on mää­rä val­mis­tua tu­le­va­na syk­sy­nä. Nyt kau­pun­ki­lai­sil­la on mah­dol­li­suus pääs­tä kuu­le­maan hank­keen ete­ne­mi­seen, jo­ki­ran­nan uu­dis­tuk­siin ja tu­le­van ke­sän ve­nei­ly­pal­ve­lui­hin liit­ty­vis­tä ajan­koh­tai­sis­ta tee­mois­ta, kun Sa­ta­kun­nan Mu­se­os­sa jär­jes­te­tään tors­tai­na 13. huh­ti­kuu­ta kel­lo 17.00 Jo­ki­kes­kuk­sen asu­kas- ja ve­nei­lyil­ta.

Ti­lai­suu­des­sa tu­tus­tu­taan Po­rin kau­pun­gin edus­ta­jien joh­dol­la kau­pun­ki­kes­kus­tan ke­hit­tä­mi­sen ja Jo­ki­kes­kus-hank­keen toi­sen vai­heen yleis­kat­sauk­siin sekä uu­dis­tu­van jo­ki­sa­ta­man ve­nei­ly­pal­ve­lui­hin. Ran­ta­ma­ka­sii­nin ja vie­ras­ve­ne­pal­ve­lui­den kuu­lu­mi­sis­ta pai­kal­la on ker­to­mas­sa As­to­ra Ra­ken­nus Oy:n edus­ta­ja.

Asu­kas- ja ve­nei­lyil­ta on avoin kai­kil­le ai­hees­ta kiin­nos­tu­neil­le.

– Il­moit­tau­tu­mi­sen yh­tey­des­sä osal­lis­tu­jil­la on mah­dol­li­suus esit­tää etu­kä­teen Jo­ki­kes­kuk­seen ja jo­ki­ran­nan ve­nei­ly­pal­ve­lui­hin liit­ty­viä ky­sy­myk­siä. Kaik­kiin mää­rä­ai­kaan men­nes­sä tul­lei­siin asi­al­li­siin ky­sy­myk­siin py­ri­tään vas­taa­maan ti­lai­suu­den ai­ka­na, ker­too hank­keen pro­jek­ti­pääl­lik­kö­nä toi­mi­va San­na Vä­li­mä­ki.

En­nak­koon saa­pu­neis­ta ky­sy­myk­sis­tä koos­te­taan ti­lai­suu­den jäl­keen myös yh­teen­ve­to, joka on myö­hem­min lu­et­ta­vis­sa Jo­ki­kes­kuk­sen verk­ko­si­vuil­la osoit­tees­sa pori.fi/jo­ki­kes­kus. Verk­ko­si­vuil­le on koot­tu kat­ta­vas­ti myös hank­keen ete­ne­mis­tä kos­ke­vaa ai­neis­toa sekä muun mu­as­sa ha­vain­ne­ku­via ja -vi­deo alu­ees­ta.

Ti­lai­suus jär­jes­te­tään Sa­ta­kun­nan Mu­se­on Taa­vi-la­val­la. Taa­vi-lava si­jait­see Elon merk­ke­jä -pe­rus­näyt­te­lyn alim­mas­sa ker­rok­ses­sa, näyt­te­ly­ti­lan yh­tey­des­sä.

Il­moit­tau­du ti­lai­suu­teen täs­tä.