Juk­ka Sil­vast

Yrit­tä­jä­oh­jat­tu au­to­a­lan kas­vu­yh­tiö Wet­te­ri os­taa Po­ris­sa ja Rau­mal­la au­to­kaup­paa har­joit­ta­van Pa­lin Oy:n Au­to­Pa­lin-lii­ke­toi­min­nan. Os­ta­ja­na on Wet­te­ri Oyj:n ty­tä­ryh­tiö Wet­te­ri Au­to Oy. Lii­ke­toi­min­nan ar­vi­oi­tu kaup­pa­hin­ta on n. 1,6 mil­joo­naa eu­roa.

Sa­ta­kun­nan Osuus­kaup­pa ker­too tie­dot­tees­saan, et­tä ta­voit­tee­na on to­teut­taa kau­pan täy­tän­töön­pa­no 30.6.2023 men­nes­sä. Pa­lin Oy kuu­luu Sa­ta­kun­nan Osuus­kaup­pa -kon­ser­niin.

Pa­lin Oy:n lii­ke­vaih­to vuon­na 2022 oli 49 mil­joo­naa eu­roa. Pa­lin Oy har­joit­taa uu­sien ja käy­tet­ty­jen hen­ki­lö­au­to­jen myyn­tiä sekä huol­to­lii­ke­toi­min­taa ja va­ra­o­sa­myyn­tiä Au­to­Pa­lin-ni­mel­lä. Li­säk­si yh­ti­öl­lä on huol­to­lii­ke­toi­min­taa Kar­la-ni­mel­lä.

Lii­ke­toi­min­ta­kau­pas­sa Wet­te­ril­le siir­tyy Au­to­Pa­lin-lii­ke­toi­min­ta, joka työl­lis­tää n. 70 hen­ki­löä au­to­myyn­nin ja huol­lon teh­tä­vis­sä. Au­to­Pa­li­nil­la on Mer­ce­des-Benz-, Vol­vo- ja Nis­san-edus­tuk­set. Kau­pan myö­tä Wet­te­rin maan­tie­teel­li­nen läs­nä­o­lo laa­je­nee mer­kit­tä­väs­ti ja yh­ti­ös­tä tu­lee yk­si Suo­men suu­rim­mis­ta Vol­vo- ja Mer­ce­des-Benz- jäl­leen­myy­jis­tä.

– Olem­me stra­te­gi­as­sam­me pun­nin­neet eri­lai­sia tu­le­vai­suu­den nä­ky­miä ja ar­vi­om­me on, et­tä jat­kos­sa au­to­kau­pas­sa me­nes­ty­vät suu­rem­mat toi­mi­jat kuin me. Olem­me myös iloi­sia sii­tä, et­tä au­to­lii­ke­toi­min­ta jat­kuu Sa­ta­kun­nas­sa ja Sa­ta­kun­nan Osuus­kau­pan omis­ta­mis­sa tu­tuis­sa kiin­teis­töis­sä, Pa­lin Oy:n hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Har­ri Tuo­mi sa­noo.

– Tä­män kau­pan myö­tä saam­me vah­van tu­ki­ja­lan toi­min­tam­me laa­jen­ta­mi­seen myös län­ti­ses­sä Suo­mes­sa. To­teu­tu­es­saan lii­ke­toi­min­ta­kaup­pa tuo mer­kit­tä­viä sy­ner­gi­ae­tu­ja. Odo­tan vuo­si­ta­sol­la noin mil­joo­nan eu­ron tu­los­vai­ku­tus­ta Wet­te­ril­le, Wet­te­ri Oyj:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Aar­ne Si­mu­la täy­den­tää.

Wet­te­ri Oyj on yrit­tä­jä­oh­jat­tu au­to­a­lan kas­vu­yh­tiö. Hen­ki­lö-, hyö­ty- ja ras­kaan lii­ken­teen ajo­neu­vo­jen vä­hit­täis­kau­pan li­säk­si yh­tiö tuot­taa huol­to- ja vau­ri­o­kor­jaa­mo­pal­ve­lui­ta hen­ki­lö­au­tois­ta ras­kaa­seen ka­lus­toon. Yh­ti­öl­lä on ko­ti­maas­sa 33 toi­mi­pis­tet­tä, pää­kont­to­ri si­jait­see Ou­lus­sa.