Juk­ka Sil­vast

Vuo­sien ajan vah­vas­ti maan­puo­lus­tus­työs­sä pro­fi­loi­tu­nut, ul­vi­la­lai­nen An­ne Holm­lund läh­tee taus­te­le­maan ää­nis­tä en­si ke­vään edus­kun­ta­vaa­leis­sa. Holm­lund on pit­kä­ai­kai­nen ai­em­pien kau­sien kan­sa­ne­dus­ta­ja ja si­sä­mi­nis­te­ri.

– Aja­tus eh­dok­kuu­des­ta­ni ke­vään vaa­leis­sa on kyp­sy­nyt tar­kan har­kin­nan jäl­keen. Olen kan­sa­ne­dus­ta­ja­vuo­sie­ni jäl­keen yl­lä­pi­tä­nyt vai­kut­ta­mis­ver­kos­to­a­ni. Toi­saal­ta use­at pyyn­nöt ja vah­va luot­ta­mus tam­mi­kuun alu­e­vaa­leis­sa vai­kut­ti­vat har­kin­taa­ni, hän sa­noo puo­lu­een il­moi­tuk­sen jäl­keen.

An­ne Holm­lund toi­mi kan­sa­ne­dus­ta­ja­na vuo­si­na 2002–2015. Holm­lund toi­mi si­sä­mi­nis­te­ri­nä Van­ha­sen II hal­li­tuk­ses­sa 2007–2010 ja Ki­vi­nie­men hal­li­tuk­ses­sa 2010–2011. Kan­sa­ne­dus­ta­ja­vuo­sien­sa jäl­keen Holm­lund on toi­mi­nut Ke­van hal­li­tuk­sen li­säk­si useis­sa muis­sa val­ta­kun­nal­li­sis­sa teh­tä­vis­sä, ku­ten vuo­sien ajan Nais­ten Val­mius­lii­ton pu­heen­joh­ta­ja­na.

– Pää­tös läh­teä eh­dol­le oli lo­pul­ta help­po teh­dä, Holm­lund sa­noo.

Po­ris­ta vaa­li­kamp­pai­luun läh­tee yrit­tä­jä Mi­ka­el Ropo, joka pro­fi­loi­tui vii­mek­si Po­ris­sa pal­loi­lu­hank­keen kaa­ta­ja­na. Pal­loi­lu­hal­li oli yli 20 mil­joo­nan eu­ron han­ke, joka ää­nes­tet­tiin te­la­kal­le kau­pun­gin­val­tuus­tos­sa. Eten­kin hal­lin hin­ta hir­vit­ti po­ri­lai­sia.

Val­tuu­tet­t­na ja tek­ni­sen lau­ta­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja­na toi­mi­va Ropo sai kun­ta­vaa­leis­sa 2021 po­ri­lai­sis­ta ko­koo­mus­val­tuu­te­tuis­ta toi­sek­si eni­ten ää­niä.

Kol­mas Sa­ta­kun­nan ko­koo­muk­sen ni­me­ä­mä eh­do­kas, Tei­ja Si­ro­la, on rau­ma­lai­nen 42-vuo­ti­as la­ki­a­si­an­tun­ti­ja ja per­hee­näi­ti. Si­ro­la toi­mii Rau­mal­la va­ra­kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu­na ja kirk­ko­val­tuu­tet­tu­na.

Sa­ta­kun­nan Ko­koo­mus on nyt ni­men­nyt 11 eh­do­kas­ta. Pii­ri tu­lee ni­me­ä­mään täy­den 14 eh­dok­kaan eh­do­kas­lis­tan vaa­lei­hin. Vie­lä puut­tu­vat ruu­dut lis­tal­la täy­te­tään al­ku­vuo­des­ta.

Jut­tua on muo­kat­tu 28.11. klo 9.30.