Eu­ra­jo­en kes­kus­tan kun­nal­lis­jär­jes­tö ha­lu­aa, et­tä puo­lu­een pii­ri­jär­jes­tö edis­tää Ol­ki­luo­don­tien ja val­ta­tie 8:n ris­teyk­sen uu­dis­ta­mis­ta.

– Ol­ki­luo­to 3:n kau­pal­li­sen tuo­tan­non myö­tä Eu­ra­jo­en Ol­ki­luo­dos­sa tuo­te­taan noin 30 pro­sent­tia Suo­men säh­kös­tä. Yk­si tä­män työn on­nis­tu­mi­sen edel­ly­tys on, et­tä Ol­ki­luo­dos­sa käy tur­val­li­ses­ti töis­sä tu­han­sia ih­mi­siä, kan­na­no­tos­sa sa­no­taan.

– Val­ta­tie 8:aa on pa­ran­net­tu Eu­ra­jo­en kes­kus­tan koh­dal­la ja uu­si tie­lin­jaus on saa­tu käyt­töön. Tämä li­sä­si tur­val­li­suut­ta mer­kit­tä­väs­ti kui­ten­kin sa­mal­la vä­hen­tä­en mat­ka-ai­kaa. Ol­ki­luo­don­tien ris­tey­sa­lue jäi vie­lä en­nal­leen ja vaa­tii seu­raa­vak­si huo­mi­o­ta lii­ken­teen su­ju­voit­ta­mi­sek­si ja tur­val­li­suu­den pa­ran­ta­mi­sek­si, kun­nal­lis­jär­jes­tö jat­kaa.

Kun­nal­lis­jär­jes­tö myös huo­maut­taa, et­tä YVA-se­los­tus on tu­los­sa näh­tä­vil­le tä­män­het­ki­sen tie­don mu­kaan ke­vääl­lä 2023. On tär­ke­ää, et­tä tä­män jäl­keen pääs­tään ar­vi­oi­duis­ta vaih­to­eh­dois­ta va­lit­se­maan yleis­suun­nit­te­luun pa­ras rat­kai­su ja suun­nit­te­lu ete­nee jou­tui­sas­ti. Ta­voit­tee­na pi­tää ol­la, et­tä yleis­suun­ni­tel­ma val­mis­tuu vuo­den 2023 ai­ka­na ja saa­daan hy­väk­sy­mis­kä­sit­te­lyyn ja ede­tään vii­vy­tyk­set­tä koh­ti tar­kem­paa tie­suun­ni­tel­maa ja to­teu­tus­ta.

Kun­nal­lis­jär­jes­tön mie­les­tä ris­tey­sa­lu­een ny­kyi­nen 60 km/h no­peus­ra­joi­tus pää­väy­läl­lä ei ole pit­kä­mat­kai­sen ja hy­vän sekä ta­sai­sen mat­ka­vauh­din mu­kai­nen.

– Vilk­kaan työ­mat­ka­lii­ken­teen sekä elin­kei­no­e­lä­män kul­je­tus­ten kans­sa nä­kyy ny­kyi­sin val­ta­tie 8:n ja Ol­ki­luo­don­tien ris­teyk­sen tuk­koi­suu­te­na sekä tois­tu­vi­na lii­ken­teen vaa­ra­ti­lan­tei­na. Olem­me saa­neet lu­kea lu­kui­sis­ta on­net­to­muuk­sis­ta ky­sei­sel­lä tie­a­lu­eel­la.

Kun­nal­lis­jär­jes­tön val­mis­te­le­ma pai­kal­li­nen kan­na­not­to jä­tet­tiin kä­sit­te­lyyn kes­kus­tan pii­ri­ko­kouk­ses­sa vii­me lau­an­tai­na.