Pau­li Uu­si-Kil­po­nen

Yrit­tä­jä Esa Nar­ma­laa ei Löy­ly­mes­ta­rin jär­kyt­tä­vä palo par­haim­paan se­son­ki­ai­kaan lan­nis­ta. Hän lu­paa, et­tä ti­lal­le nou­see en­tis­tä ehom­pi ra­ken­nus ai­kai­sem­paa laa­jem­mal­la pal­ve­lul­la.

– Toki kaik­ki riip­puu nyt sii­tä, mi­ten va­kuu­tu­syh­ti­ön kans­sa saa­daan asi­at so­vit­tua. Niin ajat­te­len, et­tä jos ei mi­tään yl­lä­tyk­siä satu, niin en­si syk­sy­nä Löy­ly­mes­ta­rin pai­kal­la on uu­si ehom­pi ja mo­ni­puo­li­sem­pi pal­ve­lu­ko­ko­nai­suus Nar­ma­la sa­noo.

Rau­mal­la si­jait­se­va, ylei­söl­le tar­koi­tet­tu ko­mea sau­na­ra­ken­nus pa­loi ju­han­nuk­sen jäl­kei­se­nä sun­nun­tai­na. Yrit­tä­jä it­se ei ol­lut tuol­loin Suo­mes­sa, vaan lo­mal­la Kyp­rok­sel­la.

– Pu­he­lin soi kes­kel­lä yö­tä. Ajat­te­lin, et­tä kuka hul­lu nyt tä­hän ai­kaan soit­te­lee. Kun kän­nyk­kä oli ai­kan­sa pi­ris­syt, pää­tiin kui­ten­kin vas­ta­ta, Nar­ma­la muis­te­lee.

Unen­pöp­pe­röi­se­nä hän vas­ta­si ja kuu­li hä­tään­ty­neen työn­te­ki­jän soit­ta­van. Mitä on ta­pah­tu­nut, oli en­si­re­ak­tio. Tuon jäl­keen hä­tään­ty­nyt ää­ni il­moit­ti, et­tä Löy­ly­mes­ta­ri pa­laa.

– Oli­han se ai­ka­moi­nen shok­ki, Nar­ma­la tun­nus­taa.

No­pe­as­ti hän kui­ten­kin ko­ko­si it­sen­sä ja to­te­si, et­tä asi­oi­den, vai­keim­pien­kin, on ai­na ta­pa­na jär­jes­tyä.

Ra­ken­nuk­sel­le on täy­sar­vo­va­kuu­tus ja hän us­koo, et­tä va­kuu­tu­syh­ti­ön kans­sa pääs­tään no­pe­as­ti asi­ois­sa eteen­päin.

Pa­lon syis­tä on jo eh­dit­ty ve­tää alus­ta­via ar­vi­oi­ta. Mi­tään lo­pul­lis­ta ja var­maa ei syt­ty­mis­syys­tä ole kui­ten­kaan il­moi­tet­tu. Asi­aa sel­vit­tä­vät pa­lo­tar­kas­ta­ja ja po­lii­si.

Alus­ta­vien ar­vai­lu­jen mu­kaan palo oli­si läh­te­nyt al­kuun kiu­kaan yli­kuu­me­ne­mi­ses­ta ja palo syt­ty­nyt lä­pi­vien­nin koh­dal­ta ylä­poh­jas­ta. Nar­ma­la ko­ros­taa, et­tä täl­lai­nen ap­ri­koin­ti on ar­vai­lua sii­hen as­ti, kun­nes vi­ral­li­nen in­for­maa­tio asi­as­ta saa­daan.

Nar­ma­la ei ha­lua vie­lä täs­sä vai­hees­sa ava­ta sitä, mitä hän laa­jen­ne­tul­la pal­ve­lul­la tar­koit­taa. Suun­ni­tel­mat ovat vie­lä sik­si al­ku­vai­hees­sa, et­tä hän pyy­tää ute­li­ai­ta odot­ta­maan syk­syyn. Kiin­nos­tus­ta asi­aan riit­tää. Sii­tä ker­too jo se, et­tä pal­jon jäl­kiä käy­dään yhä päi­vit­täin kau­his­te­le­mas­sa ja poh­ti­mas­sa, mil­lai­nen py­tin­ki pa­la­neen ti­lal­le tu­lee ja mil­loin.

Esa Nar­ma­la sa­noo käy­neen­sä mon­ta ker­taa pa­lo­rau­ni­oil­la ja tun­ne on ai­na sama.

– Kyl­lä näky on su­rul­li­nen ja hil­jai­sek­si se ve­tää, hän päät­te­lee.