Lou­nais-Suo­men po­lii­si tut­kii Po­ris­sa sun­nun­tai­na ta­pah­tu­nut­ta epäil­tyä lap­si­kaap­paus­ta. Epäil­ty te­ki­jä on van­git­tu pois­sa­o­le­va­na. Li­säk­si ta­pauk­seen liit­ty­en on pi­dä­tet­ty myös toi­nen hen­ki­lö.

Epäil­ty lap­si­kaap­paus ta­pah­tui sun­nun­tai­na Po­ris­sa, min­kä jäl­keen lap­si on po­lii­sin esi­tut­kin­nan pe­rus­teel­la vie­ty ul­ko­mail­le.

Po­lii­si ei tut­kin­nal­li­sis­ta syis­tä kom­men­toi tar­kem­min, mis­tä maas­ta on kyse – ei myös­kään lap­sen ikää tai mah­dol­lis­ta su­ku­lais­suh­det­ta epäil­tyyn kaap­paa­jaan.

Lap­si­kaap­pauk­ses­ta epäil­ty hen­ki­lö van­git­tiin pois­sa­o­le­va­na Sa­ta­kun­nan kä­rä­jä­oi­keu­des­sa tiis­tai­na.

– Asi­aan liit­tyy myös toi­nen hen­ki­lö, joka on täl­lä het­kel­lä pi­dä­tet­ty­nä, ker­too ta­pauk­sen tut­kin­nan­joh­ta­ja, ri­kos­ko­mi­sa­rio Kim­mo Lind­holm.

Esi­tut­kin­taan liit­ty­en po­lii­si jär­jes­ti maa­nan­tai­na yh­teis­työs­sä Ra­ja­var­ti­o­lai­tok­sen kans­sa laa­jat maas­to­et­sin­nät Poh­jois-Sa­ta­kun­nas­sa. Et­sin­nät kui­ten­kin lo­pe­tet­tiin ai­heet­to­mi­na, ei­kä nii­tä ole enää myö­hem­min ol­lut syy­tä jat­kaa.

Lou­nais-Suo­men po­lii­si tie­dot­taa asi­as­ta li­sää ai­kai­sin­taan tors­tai­na.