Po­rin jouk­ko­lii­ken­ne siir­tyy ke­sä­ai­ka­tau­lui­hin maa­nan­tai­na 5. ke­sä­kuu­ta. Noin joka kol­mas bus­si­vuo­ro jää tau­ol­le kou­lu­jen ke­sä­lo­mien ajak­si elo­kuun puo­li­vä­liin as­ti. Ke­sä­ai­ka­tau­lut ja jat­kos­sa myös muut ai­ka­tau­lut jul­kais­taan uu­sil­la verk­ko­si­vuil­la www.pori.fi/pjl .

Ke­sän ajak­si bus­si­vuo­ro­ja li­sä­tään Yy­te­riin. Lin­jan 34 li­säk­si vuo­ro­ja tar­jo­taan lin­jal­la 44, joka ajaa Po­rin kes­kus­tas­ta suo­raan val­ta­tie­tä pit­kin Yy­te­riin ja Re­po­saa­reen.

– Kes­kus­tan ja Yy­te­rin vä­lil­lä kul­kee bus­si ym­pä­ri­vuo­ti­ses­ti tun­nin vä­lein ja ke­säl­lä hie­man use­am­min­kin. Yy­te­ris­tä läh­tee bus­se­ja ta­kai­sin kes­kus­taan lä­hes kes­kiy­ö­hön as­ti, ker­too jouk­ko­lii­ken­ne­pääl­lik­kö Me­ri­ka Lan­ne.

Vii­me ke­sään ver­rat­tu­na bus­si­vuo­ro­ja li­sä­tään ar­ki­päi­viin myös lin­joil­le 3W ja 35 eli Vä­hä­rau­mal­le, Tie­de­puis­toon, Piet­nie­meen, Ky­lä­saa­reen, Uu­teen­niit­tyyn ja Pih­la­vaan.

– Ke­sä­lii­ken­net­tä on suun­nil­leen yh­tä pal­jon kuin ai­em­min. To­teu­tu­nei­den mat­kus­ta­ja­mää­rien poh­jal­ta ke­sän ajak­si li­sä­tään joi­ta­kin uu­sia vuo­ro­ja ja toi­saal­ta hil­jai­sem­mat vuo­rot jää­vät ke­sä­tau­ol­le, Lan­ne taus­toit­taa.

Ke­sä­kä­ve­ly­ka­dun jär­jes­te­ly­jen ta­kia jouk­ko­lii­ken­teen ajo­rei­teis­sä Kaup­pa­to­rin ym­pä­ris­tös­sä on muu­tok­sia. Lin­jat 8 ja 9 pa­laa­vat Kaup­pa­to­ril­le Vä­hä­lin­nan­ka­dun ja nuo­ri­so­ta­lon kaut­ta. Kaik­ki poh­joi­sen vuo­rot aja­vat kaup­pa­to­rin ja Po­rin­sil­lan vä­liä Yr­jön­ka­tua pit­kin.

Po­rin jouk­ko­lii­ken­teen ai­ka­tau­lut jul­kais­taan jat­kos­sa uu­sil­la net­ti­si­vuil­la, www.pori.fi/pjl. Vuo­rot löy­ty­vät myös reit­ti­op­paas­ta, joka löy­tyy sekä Walt­ti Mo­bii­li -so­vel­luk­ses­ta et­tä ne­tis­tä osoit­tees­ta pori.di­git­ran­sit.fi.

Li­pun voi os­taa joko kä­tei­sel­lä kul­jet­ta­jal­ta, Walt­ti Mo­bii­li -so­vel­luk­ses­ta tai käyt­tä­mäl­lä Walt­ti-mat­ka­kor­til­la ole­vaa kau­si- tai ar­vo­lip­pua.

Walt­ti Mo­bii­li -so­vel­luk­ses­ta voi os­taa ker­ta-, vuo­ro­kau­si- ja kau­si­lip­pu­ja. Walt­ti-mat­ka­kor­til­le voi la­da­ta ar­vo­li­pun ja kau­si­li­pun Wal­tin verk­ko­kau­pas­ta (link­ki https://kaup­pa.walt­ti.fi/fi/).

Muu­tok­sis­ta tie­do­te­taan tar­kem­min Po­rin jouk­ko­lii­ken­teen verk­ko­si­vuil­la www.pori.fi/pjl.