Po­rin kau­pun­gin pori.fi-verk­ko­si­vut sekä nii­den eril­lis­si­vus­tot uu­dis­tu­vat jou­lu­kuun 2022 ai­ka­na. Verk­ko­si­vu-uu­dis­tuk­sen myö­tä si­vu­jen ul­ko­a­sut ko­ke­vat pie­ni­muo­toi­sen kas­vo­jen­ko­ho­tuk­sen ja uu­den jul­kai­su­a­lus­tan myö­tä si­vut pal­ve­le­vat jat­kos­sa en­tis­tä mo­ni­puo­li­sem­min.

Uu­dis­tuk­sen syyt ovat en­nen kaik­kea tek­ni­set. Ny­kyis­ten verk­ko­si­vu­jen jul­kai­su­a­lus­ta Dru­pal 7 on tek­ni­sil­tä omi­nai­suuk­sil­taan tu­los­sa tien­sä pää­hän, jon­ka myö­tä si­vu­jen uu­dis­tus on väis­tä­mät­tä edes­sä.

Tu­le­via si­vu­ja on ku­lu­neen vuo­den ai­ka­na suun­ni­tel­tu yh­des­sä kau­pun­gin toi­mi­a­lo­jen ja yk­si­köi­den kans­sa vies­tin­tä- ja osal­li­suu­syk­si­kön sekä ICT-yk­si­kön joh­dol­la.

– Uu­dis­tuk­sen ai­ka­na pori.fi-si­vus­to eril­lis­si­vus­toi­neen siir­re­tään ko­ko­nai­suu­des­saan uu­del­le Wordp­ress-jul­kai­su­a­lus­tal­le. Sa­mal­la si­vu­jen ul­ko­nä­köä päi­vi­te­tään ja si­säl­lön­tuot­ta­jat saa­vat käyt­töön­sä huo­mat­ta­vas­ti enem­män työ­ka­lu­ja ja ele­ment­te­jä, joi­den avul­la kau­pun­gin pal­ve­luis­ta ker­to­mi­nen tu­lee ole­maan en­tis­tä laa­duk­kaam­paa. Li­säk­si si­vus­ton saa­vu­tet­ta­vuus pa­ra­nee pal­ve­le­maan laa­jem­paa käyt­tä­jä­kun­taa voi­mas­sa ole­vat di­rek­tii­vit huo­mi­oi­den, vies­tin­tä­suun­nit­te­li­ja Kal­le Aal­to­nen ker­too tie­dot­tees­sa.

Jul­kai­su­a­lus­tal­ta toi­sel­le siir­ret­tä­vä mas­sa on ol­lut suu­ri ja joi­den­kin si­vu­jen osal­ta päi­vi­tys­työ saat­taa jul­kai­sun jäl­keen ol­la vie­lä hie­man kes­ken. Si­vu­ja ke­hi­te­tään kui­ten­kin koko ajan ja lop­pu­tu­lok­se­na kau­pun­ki saa käyt­töön­sä ny­ky­ai­kai­set, kun­ta­lai­sia ja mui­ta ryh­miä en­tis­tä te­hok­kaam­min pal­ve­le­vat verk­ko­si­vut.