Po­rin kau­pun­ki ke­hit­tää Yy­te­rin alu­et­ta yhä laa­jem­man ylei­sön käyt­töön ym­pä­ri­vuo­ti­ses­ti. Alu­een ke­hit­tä­mi­ses­sä on mer­kit­tä­väs­sä roo­lis­sa eri­tyi­ses­ti vir­kis­tys- ja mat­kai­lu­käy­tön olo­suh­tei­den pa­ran­ta­mi­nen.

Tu­le­vi­na vuo­si­na Yy­te­rin saa­vu­tet­ta­vuut­ta li­sä­tään muun mu­as­sa edis­tä­mäl­lä yk­si­tyis­tei­den jär­jes­täy­ty­mis­tä ja sel­keyt­tä­mäl­lä nii­den hoi­to­vas­tui­ta. Alu­een yk­si­tyis­tei­tä käyt­tä­vät kiin­teis­tö­no­mis­ta­jien ja hal­lin­ta­oi­keu­den omis­ta­jien li­säk­si myös lu­kui­sat Yy­te­rin alu­een päi­vä­kä­vi­jät ja ret­kei­li­jät.

Tek­ni­nen lau­ta­kun­ta kä­sit­te­lee 4. huh­ti­kuu­ta pi­det­tä­väs­sä ko­kouk­ses­sa yk­si­tyis­tie­toi­mi­tus­ha­ku­ja seu­raa­vil­le Yy­te­rin alu­eel­la si­jait­se­vil­le teil­le: Kar­hu­luo­don­tie, Päi­vän­pais­teen­tie, Vii­kon­lo­pun­tie, Hiek­ka­lan­tie, Hiek­ka­ran­nan­tie, Kum­pu­luo­don­tie, Län­si­ta­lon­tie, Hu­vi­kum­mun­tie, Ke­sä­tie, Kuop­pien­tie ja Lo­ma­tie.

Osa yk­si­tyis­teis­tä ote­taan mah­dol­li­ses­ti kau­pun­gin hoi­toon, mikä edel­lyt­tää hoi­to­so­pi­mus­ta kau­pun­gin ja tie­kun­nan vä­lil­lä. Tei­den kau­pun­gin hoi­toon ot­ta­mi­ses­ta so­vi­taan myö­hem­min tie­kun­tien kans­sa.