Ko­ti­mais­ten si­joit­ta­jien omis­ta­ma DEAS Pro­per­ty Fund Fin­land I Ky -kiin­teis­tö­ra­has­to ky­syi vii­me vuon­na po­ri­lai­sil­ta ide­oi­ta Ku­nin­kaan­lah­den­tien ti­lan käyt­töön ja hy­vin mo­nis­sa vas­tauk­sis­sa nou­si esiin lii­kun­ta. Nyt näi­hin toi­vei­siin vas­ta­taan, kun Po­rin Po­va­ris­sa, Ait­ta­luo­don Ku­nin­kaan­lah­den­tiel­lä aloit­taa tar­vit­ta­vien muu­tos­töi­den jäl­keen ko­ti­mai­nen, po­ri­lai­sil­le en­nes­tään­kin Mik­ko­las­ta ja Ete­lä­väy­läl­tä tut­tu Kun­to­kes­kus Liik­ku.

– Olem­me in­nois­sam­me sii­tä, et­tä pää­sem­me avaa­maan Lii­kun näin so­pi­viin ti­loi­hin ai­van kes­kus­tan tun­tu­maan. Si­jain­ti it­ses­sään on eri­no­mai­sen hyvä ja kau­em­paa­kin on help­po tul­la au­tol­la, sil­lä si­sään­käyn­nin edes­sä on run­saas­ti il­mai­sia park­ki­paik­ko­ja. Re­mon­toim­me ti­lan ke­sän ai­ka­na ja elo-syys­kuus­sa pää­sem­me toi­vot­ta­maan uu­det ja ny­kyi­set Lii­kun jä­se­net ter­ve­tul­leek­si viih­tyi­siin ja laa­duk­kai­siin puit­tei­siin, ker­too Lii­kun toi­mi­tus­joh­ta­ja Jo­han­na Rii­hi­jär­vi tie­dot­tees­sa.

Kun­to­kes­kus Liik­ku tuo mu­ka­naan pait­si ih­mis­vir­taa, myös alu­eel­le so­pi­vaa ener­gi­aa. DE­A­Sin As­set Ma­na­ger Ant­ti Saa­ri­nen on­kin mo­nes­ta syys­tä tyy­ty­väi­nen pää­tök­seen as­ti joh­ta­neis­ta neu­vot­te­luis­ta.

– Olem­me hy­vin tyy­ty­väi­siä, et­tä ti­lal­le löy­tyi so­pi­vaa käyt­töä. Noin puo­let kiin­teis­tös­tä on vie­lä va­paa­na ja tämä noin 1000 ne­li­ön tila las­taus­lai­tu­rei­neen odot­taa käyt­tä­jään­sä. Nyt sol­mi­tun so­pi­muk­sen myö­tä saam­me edel­leen ol­la mu­ka­na luo­mas­sa elä­vää ja pal­ve­le­vaa kau­pun­ki­kes­kus­taa Po­riin. Tämä so­pi­mus on eri­tyi­sen hyvä uu­ti­nen sekä meil­le et­tä Po­ril­le, sil­lä ta­lou­den ylei­nen epä­var­muus on jäy­kis­tä­nyt toi­mi­ti­la­mark­ki­naa mel­koi­ses­ti, ku­vaa Saa­ri­nen ti­lan­net­ta.

Po­ris­sa on en­nes­tään kak­si Liik­ku-kun­to­kes­kus­ta, jois­ta nyt Mik­ko­las­sa vii­si vuot­ta toi­mi­nut Liik­ku muut­taa elo-syys­kuus­sa Po­rin Po­va­rin ti­loi­hin. Toi­nen Po­rin Kun­to­kes­kus Liik­ku pal­ve­lee osoit­tees­sa Ete­lä­väy­lä 4. Yh­teen­sä Liik­ku­ja on val­ta­kun­nal­li­ses­ti yli 40 ja jä­se­niä yli 50 000.

Po­rin Po­va­rin omis­ta­va DEAS Pro­per­ty Fund Fin­land I Ky, DPFF on suo­ma­lais­ten si­joit­ta­jien omis­ta­ma, noin 260 mil­joo­nan eu­ron suu­rui­nen kiin­teis­tö­ra­has­to. Sen suu­rim­mat omis­ta­jat ovat: Keva, Lä­hi­Ta­pi­o­la, Il­ma­ri­nen ja Kir­kon Kes­kus­ra­has­to. DPFF on pe­rus­tet­tu vuon­na 2005. Se si­joit­taa toi­mi­ti­la­kiin­teis­töi­hin koko Suo­mes­sa.