Jo­han­na Lat­va­la / STT

Po­rin lap­si­kaap­pauk­ses­ta epäil­ty mies ja alai­käi­nen lap­si ovat löy­ty­neet ul­ko­mail­ta, ker­too po­lii­si. Mies ja lap­si ovat po­lii­sin mu­kaan täl­lä het­kel­lä tur­vas­sa ja eu­roop­pa­lai­sen val­ti­on po­lii­si­vi­ra­no­mai­sen hal­lus­sa.

Maa­ta tai mui­ta hen­ki­löi­den löy­ty­mi­seen tai kiin­ni­ot­toon liit­ty­viä yk­si­tyis­koh­tia ei po­lii­sin mu­kaan voi­da ai­na­kaan täs­sä vai­hees­sa ker­toa vaa­ran­ta­mat­ta esi­tut­kin­taa.

Epäil­ty lap­si­kaap­paus ta­pah­tui Po­ris­sa tou­ko­kuun lo­pul­la, min­kä jäl­keen lap­si vie­tiin Suo­mes­ta ul­ko­mail­le.

Lap­si­kaap­pauk­ses­ta ja tör­ke­äs­tä va­pau­den­riis­tos­ta on epäil­ty­nä yh­teen­sä nel­jä ih­mis­tä. Ul­ko­mail­ta ta­voi­tet­tu mies on po­lii­sin mu­kaan ta­pauk­sen pää­e­päil­ty.

Ai­em­min tä­nään Sa­ta­kun­nan kä­rä­jä­oi­keus jat­koi nyt ul­ko­mail­ta löy­ty­neen kuu­si­kymp­pi­sen mie­hen van­git­se­mis­ta pois­sa­o­le­va­na. Te­os­ta epäil­ty­nä on van­git­tu myös kak­si nais­ta.

Ri­ko­sy­li­ko­mi­sa­rio Kris­tii­na Kon­tio Lou­nais-Suo­men po­lii­sis­ta ker­toi maa­nan­tai­na, et­tä nel­jäs ta­pauk­ses­sa epäil­ty on va­pau­tet­tu, mut­ta tätä epäil­lään kui­ten­kin yhä lap­si­kaap­pauk­ses­ta ja tör­ke­äs­tä va­pau­den­riis­tos­ta.

Po­lii­si ei ole ker­to­nut, mi­hin maa­han lap­si on vie­ty tai mikä epäil­ty­jen suh­de lap­seen on. Myös­kään lap­sen ikää ei ole ker­rot­tu.

Il­ta­leh­den tie­to­jen mu­kaan Po­rin lap­si­kaap­pauk­sen uh­ri on kah­den epäil­lyn lap­sen­lap­si. Epäil­ty mies ja toi­nen epäil­ty nai­nen ovat avi­o­pa­ri.