Sa­ta­kun­nan ma­ku­jen ke­sä­juh­la al­kaa, kun uu­si Tas­te Sa­ta­kun­ta -menu pal­jas­te­taan Ter­ve ruo­ka -mes­su­jen yh­tey­des­sä Me­ri­kar­vi­al­la lau­an­tai­na 6. huh­ti­kuu­ta. Her­kul­li­nen menu on tu­los­ta al­ku­vuo­den ai­ka­na teh­dys­tä ide­oin­ti­työs­tä Sa­ta­kun­nan keit­ti­ö­mes­ta­rei­den ja Mat­kai­lun ke­hit­tä­mis­kes­kuk­sen Gur­mee­ta-ruo­ka­mat­kai­lu­hank­keen kans­sa.

Nyt val­mis­tu­nut Tas­te Sa­ta­kun­ta menu on jo kol­mas, joka on teh­ty yh­teis­työs­sä Sa­ta­kun­nan Keit­ti­ö­mes­ta­rei­den kans­sa. Kai­kis­sa me­nuis­sa on yh­tei­se­nä ni­mit­tä­jä­nä sa­ta­kun­ta­lai­set lä­hi­tuot­ta­jien raa­ka-ai­neet ja maut.

– Sa­ta­kun­ta -menu ei ole pelk­kä ate­ri­a­ko­ko­nai­suus – se on ta­ri­na Sa­ta­kun­nas­ta, sen luon­nos­ta ja ruo­ka­kult­tuu­ris­ta mo­ni­ne vi­vah­tei­neen. Ke­hi­tim­me tä­män me­nun yh­des­sä keit­ti­ö­mes­ta­rei­den ja mat­kai­lun am­mat­ti­lais­ten kans­sa tuo­dak­sem­me esiin maa­kun­tam­me mo­ni­muo­toi­sia ma­ku­ja ja ta­ri­noi­ta, ker­too Ter­ja Wahl­berg Mat­kai­lun ke­hit­tä­mis­kes­kuk­ses­ta.

– Olem­me ha­lun­neet tuo­da esiin Sa­ta­kun­nan upe­at lä­hel­lä tuo­te­tut elin­tar­vik­keet. Tämä menu ei ole pel­käs­tään her­kut­te­lua, vaan se on sa­mal­la mat­ka Sa­ta­kun­nan vah­vaan ja mo­ni­puo­li­seen ruo­ka­maa­kun­taan, jat­kaa Juk­ka Luo­ju­kos­ki Sa­ta­kun­nan Keit­ti­ö­mes­ta­reis­ta.

Tas­te Sa­ta­kun­ta menu re­sep­tei­neen on lä­he­tet­ty sa­ta­kun­ta­lai­siin ruo­ka­paik­koi­hin ja se on mah­dol­lis­ta ra­vin­to­lois­sa ot­taa käyt­töön ko­ko­nai­se­na me­nu­na tai ot­ta­mal­la käyt­töön esi­mer­kik­si jon­kun me­nun osan. Pää­a­sia on käyt­tää sa­ta­kun­ta­lai­sia lä­hi­raa­ka-ai­nei­ta.