Maa­rit Kaut­to

Val­ta­tien 11 jat­ke Hon­ka­luo­dos­ta val­ta­tiel­le 8 Vai­ni­oon on ol­lut va­rauk­se­na maan­käyt­tö­suun­ni­tel­mis­sa, ku­ten Po­rin kau­pun­gin yleis­kaa­vas­sa ja maa­kun­ta­kaa­vas­sa, usei­ta vuo­si­kym­me­niä. Uu­si, tär­keä tie­yh­teys vä­hen­täi­si Po­rin kes­kus­ta-alu­een pää­tei­den ruuh­kau­tu­vuut­ta, pa­ran­tai­si lii­ken­ne­tur­val­li­suut­ta ja muo­dos­tai­si Hon­ka­luo­dos­ta hou­kut­te­le­van alu­een eten­kin elin­kei­no­e­lä­män toi­min­noil­le tu­kien näin Po­rin kau­pun­gin ke­hit­ty­mi­se­del­ly­tyk­siä.

Uut­ta 1+1 kais­tais­ta val­ta­tie­tä on tar­koi­tus ra­ken­taa vii­si ki­lo­met­riä. Hon­ka­luo­don lo­gis­tiik­ka-alu­eel­le to­teu­te­taan 1. vai­hees­sa por­ras­tet­tu liit­ty­mä ja val­ta­tien 8 ja 11 liit­ty­mään Vai­ni­on eri­ta­so­liit­ty­mä.

Täl­lä het­kel­lä hank­kees­sa on me­nos­sa yleis­suun­nit­te­lu­vai­he, jon­ka ai­ka­na sel­vi­te­tään muun mu­as­sa tar­kat tie­lin­jauk­set ja ra­ken­ta­mi­sen kus­tan­nuk­set.

Tie­hank­kees­ta jär­jes­tet­tiin ylei­sö­ti­lai­suus Po­rin kau­pun­gin­ta­lol­la maa­lis­kuun al­ku­puo­lel­la.

– Pai­kal­la oli ne­li­sen­kym­men­tä hen­keä. Kes­kus­te­lu oli vil­kas­ta puo­les­ta ja vas­taan. Sel­vää on, et­tä uu­si tie­yh­teys vä­hen­täi­si ja pirs­toi­si pel­to­a­laa. Moni oli huo­lis­saan sul­faat­ti­sa­ves­ta, eli pal­jon­ko sitä on pel­to­a­lu­eel­la, jon­ne tie­tä on suun­ni­tel­tu ja mi­hin ra­ken­ta­mi­sen ai­ka­na pois kai­vet­ta­vat maa-ai­nek­set si­joi­tet­tai­siin. Myös maa­ta­lous­lii­ken­teen tu­le­vat rat­kai­sut kiin­nos­ti­vat. Näi­hin ky­sy­myk­siin ei ole kui­ten­kaan vie­lä vas­tauk­sia, sil­lä ne rat­kais­taan vas­ta var­si­nai­ses­sa tie­suun­nit­te­lu­vai­hees­sa, Var­si­nais-Suo­men ELY-kes­kuk­sen pro­jek­ti­pääl­lik­kö Mat­ti Kil­ju­nen ker­too.

Kil­ju­sen mu­kaan maa­pe­rä pel­to­val­tai­sel­la alu­eel­la on tie­ra­ken­ta­mi­sen nä­kö­kul­mas­ta han­ka­laa, sil­lä sa­vik­koa on pal­jon. Maa­pe­rä­tut­ki­mus on tar­koi­tus teh­dä tänä ke­vää­nä.

– Hank­keen kus­tan­nu­sar­vi­o­kin on vie­lä avoin ja tar­ken­tuu vas­ta, kun maa­pe­rä­tut­ki­mus on teh­ty, Kil­ju­nen to­te­aa.

Hank­keen yleis­suun­ni­te­lu on tar­koi­tus saa­da val­miik­si en­si syk­sy­nä. Sen jäl­keen han­ke läh­tee lau­sun­noil­le ja ase­te­taan näh­tä­vil­le. Täs­sä vai­hees­sa suun­ni­tel­maan on mah­dol­lis­ta teh­dä muis­tu­tuk­sia.

– Seu­raa­va vai­he oli­si tie­suun­nit­te­lu, mut­ta sii­hen ei ole vie­lä ra­hoi­tus­ta. Yleen­sä täl­lai­sis­sa hank­keis­sa yleis­suun­nit­te­lun käyn­nis­ty­mi­ses­tä ku­luu noin kym­me­nen vuot­ta var­si­nai­seen to­teu­tuk­seen, Kil­ju­nen sum­maa.