Tors­tai­na 18. huh­ti­kuu­ta Eu­ra­jo­el­la jär­jes­te­tään vuo­ro­vai­ku­tus­päi­vä liit­ty­en val­ta­tien 8 pa­ran­ta­mi­seen Rau­man ja Eu­ra­jo­en vä­lil­lä. Päi­vän ai­ka­na kä­si­tel­lään vii­meis­te­ly­vai­hees­sa ole­vaa yleis­suun­ni­tel­ma­luon­nos­ta. Vuo­ro­vai­ku­tus­päi­vä on kak­si­o­sai­nen: il­ta­päi­väl­lä suun­nit­te­li­jat ovat ta­vat­ta­vis­sa kel­lo 12–16 La­pi­jo­en nuo­ri­so­ta­lol­la ja il­lal­la jär­jes­te­tään ylei­sö­ti­lai­suus. Nuo­ri­so­ta­lon suun­nit­te­lu­ta­paa­mi­seen voi saa­pua va­paa­va­lin­tai­seen ai­kaan il­ta­päi­vän ku­lu­es­sa.

Esil­lä on vii­meis­te­ly­vai­hees­sa ole­va yleis­suun­ni­tel­ma­luon­nos val­ta­tien 8 pa­ran­ta­mi­sek­si Rau­man ja Eu­ra­jo­en vä­lil­lä. Osal­lis­tu­jat voi­vat esit­tää ky­sy­myk­siä ja an­taa pa­lau­tet­ta suun­nit­te­li­joil­le. Rat­kai­su­ja poh­di­taan yh­des­sä kart­to­jen ää­rel­lä. Ai­ka­tau­lun sal­lies­sa suun­nit­te­li­jat voi­vat myös läh­teä maas­toon kat­so­maan osal­lis­tu­jia pu­hu­tut­ta­via koh­tei­ta.

Ylei­sö­ti­lai­suus jär­jes­te­tään sa­ma­na il­ta­na kel­lo 17.30–19.30 La­pi­jo­en kou­lul­la. Ti­lai­suu­des­sa ker­ro­taan suun­nit­te­lun ti­lan­tees­ta, yleis­suun­ni­tel­ma­luon­nok­ses­ta ja suun­ni­tel­man hal­lin­nol­li­ses­ta kä­sit­te­lys­tä. Kah­via on tar­jol­la.

Val­ta­tien 8 suun­nit­te­lu­han­ke ke­hit­tää val­ta­tie­tä sekä pa­ran­taa liik­ku­mi­sen tur­val­li­suut­ta ja su­ju­vuut­ta Rau­man seu­dul­la. Ta­voit­tee­na on, et­tä val­ta­tie 8 pal­ve­lee tu­le­vai­suu­des­sa yhä pa­rem­min sekä pit­kä­mat­kais­ta lii­ken­net­tä et­tä Rau­man kau­pun­ki­seu­dun yh­teyk­siä. Yleis­suun­ni­tel­man myö­tä alu­een muu­tos hah­mot­tuu ai­em­paa sel­ke­äm­min.

Hank­kees­ta voi lu­kea li­sää osoit­tees­sa va­y­la.fi/vt-8-rau­ma-eu­ra­jo­ki