STT

Ko­koo­mus jat­kaa suo­si­tuim­pa­na puo­lu­ee­na Ylen kan­na­tus­mit­tauk­ses­sa. Puo­lu­een kan­na­tus on nous­sut 22,5 pro­sent­tiin eli va­jaan pro­sent­tiyk­si­kön ver­ran edel­li­ses­tä mit­tauk­ses­ta kuu­kau­den ta­kaa.

Toi­se­na on pe­rus­suo­ma­lai­set 21 pro­sen­tin kan­na­tuk­sel­la, joka on nous­sut lie­väs­ti vii­me kuus­ta.

Kol­man­nek­si suo­si­tuin puo­lue on SDP 19,6 pro­sen­til­la. Puo­lu­een kan­na­tus on las­ke­nut hie­man edel­li­ses­tä mit­tauk­ses­ta. Nel­jän­te­nä on kes­kus­ta 9,7 pro­sen­tin kan­na­tuk­sel­la, joka on myös hie­man las­ke­nut vii­me kuus­ta.

Ko­koo­muk­sen ja pe­rus­suo­ma­lais­ten li­säk­si Sää­ty­ta­lol­la Pet­te­ri Or­pon (kok.) joh­dol­la hal­li­tu­soh­jel­mas­ta neu­vot­te­le­vis­ta puo­lu­eis­ta RKP:n kan­na­tus nou­si 4,5 pro­sent­tiin, kris­til­lis­de­mok­raat­tien kan­na­tuk­ses­sa oli hie­man las­kua 4 pro­sent­tiin.

Muu­ten puo­lu­ei­den kan­na­tus on Ylen mit­tauk­sis­sa jä­mäh­tä­nyt edus­kun­ta­vaa­lien ta­sol­le il­man suu­rem­pia muu­tok­sia suo­si­os­sa.

Kan­na­tus­mit­tauk­sen Ylel­le teki Ta­lous­tut­ki­mus, ja sii­hen haas­ta­tel­tiin liki 2 800 ih­mis­tä vii­mei­sen kuu­kau­den ai­ka­na. Puo­lu­e­kan­tan­sa il­moit­ti rei­lut 2 100 ih­mis­tä. Vir­he­mar­gi­naa­li on 1,8 pro­sent­tiyk­sik­köä suun­taan­sa koko ai­neis­ton osal­ta.