Porilaiset terapeutit kehittivät uuden pelin naisteniltoihin
Heli Kokko
Seura- ja korttipelien suosio kasvaa. Aikuisille on tarjolla uutuuksia vaikka pikkujouluihin K 18 -peleistä.
Porilaisen ImproGames Oy:n kehittämä Tuhmat Tytöt on naisille suunnattu partykorttipeli, jonka luvataan olevan ajoittain hävytön ja alati hauska.
– Tuhmat Tytöt sopii juhlien etkoille, jatkoille ja pikkujouluihin, kaikenlaisiin naisten kokoontumisiin, sanoo Virpi Hopeakangas, yksi pelin kehittäjistä ja ImproGamesin hallituksen puheenjohtaja.
Hän lupaa, että peli yhdistää ystäväporukan uskaliaalla tavalla. Peli tarjoaa mehukkaita paljastuksia ja kuumia keskusteluja ja kirvoittaa osallistujista raikuvat naurut.
– Eli uskallatko pelata, uskallatko puhua tuhmia?
Hopeakangas on kehitellyt pelin yhdessä yhtiökumppaninsa Samuel Hillin ja siskonsa Marjo Vaajakarin kanssa. Myös sisar on mukana pienellä osuudella peliyhtiössä.
ImproGames on lautapelimaailman uusi tulokas, ja sen ensimmäinen tuote on Impro Hullunhauska Seurapeli, jonka suositusikäraja on 16 vuotta.
Tuhmien Tyttöjen ikärajasuositus on K 18. Peliä on peluutettu ja kysymyksiä hiottu useiden ulkopuolisten tahojen kanssa. Tähtäimessä on ollut nopeasti omaksuttava ja nopeasti pelattava peli, kiva välipala, ”ei mikään koko illan monopoli”.
– On tärkeää, että säännöt ovat yksinkertaiset ja pelaaminen onnistuu missä vain. Pelin keston peliporukka voi itse etukäteen sopia.
– Tuhmat Tytöt muistuttaa vanhoja tuttuja leikkejä, kuten totuutta ja tehtävää ja pullonpyöritystä, mutta se on tehty korttipelin muotoon ja sitä voi kutsua pullonpyöritys vol. 2:ksi.
Peliä suositellaan pelattavaksi 2–10 henkilön voimin. Pelissä on arvaus- ja paljastuskortit. Esimerkiksi voidaan arvailla, kenellä on suurin dildo kaapissa tai kuka ei kehtaa rakastella, jos koira katselee vierestä. Pelaajat saavat hetken harkita, ja sitten kukin osoittaa yhtä aikaa kohdetta, jota ”epäilee”. Se jota useimmat osoittavat, nostaa paljastuskortin, jossa voidaan vaatia vastaus esimerkiksi siihen, onko harrastanut roolileikkejä tai kimppakivaa. Jos kysymys on liian kuumottava, kortin saa laittaa sivuun, mutta uuden kortin voi nostaa vain kaksi kertaa.
Hetkessä ei pelin kortteja käydä läpi, sillä kysymyksiä on 400, joista 50 on arvauskorttia ja 50 paljastuskorttia ja jokaisessa kortissa on aina neljä kysymystä, mutta niistä pelataan kerralla vain yhtä.
Virpi Hopeakangas työskentelee työhyvinvoinnin lehtorina Winnovassa, ja lisäksi hän ja Samuel Hilli ovat käyneet myös ratkaisukeskeisen psykoterapeutin koulutuksen. Hilli on ImproGamesin toimitusjohtaja. Heidän mielestään peleissä voi yhdistää terapiamaailman mustaa huumoria oivalluksia herättäviin kysymyksiin, mutta ennen kaikkea he haluavat nostaa pelien kautta yhteisöllisyyttä ja läsnäoloa sekä hauskanpitoa.
– Pelimme ovat tutustumispelejä, joissa ei ole häviäjiä, on vain voittajia. Tarkoitus on oppia tärkeitä asioita toisista pelaajista. Ja itsestään.