Hy­vän sään yl­lät­tä­es­sä rau­ma­lai­set osaa­vat suun­nis­taa le­gen­daa­ri­sel­le ”Kis­san ka­tol­le”, jon­ne au­rin­ko pais­taa aa­mus­ta il­taan. Ra­vin­to­la Wan­han Rau­man Kel­la­rin 100-paik­kai­nen kat­to­te­ras­si lie­nee Rau­man van­hin te­ras­si. Alun pe­rin pom­mi­suo­ja­na ja Van­han Rau­man pe­ru­na­kel­la­ri­na toi­mi­nut tila muut­tui ra­vin­to­lak­si vuon­na 1967.

Yrit­tä­jä Pet­ri Leh­tis­tä ei häi­rit­se, et­tä rau­ma­lai­set pu­hu­vat edel­leen van­has­ta ni­mes­tä –Mus­tan Kis­san Kel­la­ri– muis­tut­ta­vas­ta Kis­sas­ta.

-Meil­lä vie­te­tään Ka­tol­la nyt ke­sä­kes­ki­viik­koi­sin kel­lo 18-21 Kis­san päi­vi­ä­kin, jol­loin pai­kan pääl­lä on vaih­tu­via juo­ma­tar­jouk­sia. Toi­vo­muk­se­na oli­si sään suh­teen tie­tys­ti au­rin­koa ja ihan­teel­li­sim­mil­laan maa­tuul­ta eli itä­tuul­ta.

Kat­to on to­sin poh­jois­tuu­lel­la­kin mu­ka­van läm­min, sil­lä muu­ri suo­jaa tuu­lel­ta. Myös ruo­kai­li­jat ovat löy­tä­neet Ka­ton.

-Näin ke­sä­ai­kaan vilk­kain lou­na­sai­ka ajoit­tuu vä­lil­le 13-15. Suo­si­tuin an­nos on ol­lut koko yrit­tä­jyy­te­ni ajan eli 29 vuot­ta Oli­vi­an kana, jota myym­me vuo­des­sa va­jaa 7000 an­nos­ta. Seu­raa­vak­si eni­ten myy­dään pa­ri­la­pih­viä.

Leh­ti­nen toi­voo ke­säl­tä en­nen kaik­kea hy­viä te­ras­si­ke­le­jä.

-Ke­sän al­ku ei ole ol­lut ko­vin hyvä, mut­ta kyl­lä se au­rin­ko siel­tä tu­lee!