Men­nei­den vuo­si­kym­men­ten tum­man­pu­hu­vat puu­pin­nat ja puo­li­pa­nee­lit sai­vat väis­tyä Ori­gi­nal So­kos Ho­tel Vaa­ku­nan ra­vin­to­la­sa­lis­ta hel­mi­kuus­sa val­mis­tu­nees­sa uu­dis­tuk­ses­sa. Ti­lal­le tuli ke­vy­em­pi väri- ja ma­te­ri­aa­li­maa­il­ma, joka an­taa yh­des­sä iso­jen ik­ku­noi­den ja uu­den va­lais­tuk­sen myö­tä sa­lil­le va­loi­sam­man il­meen.

Aa­mu­pa­la suo­sit­tu pai­kal­lis­ten­kin kes­kuu­des­sa

Raik­kaus ja ava­ruus so­pi­vat juu­ri näi­hin ti­loi­hin, jois­sa moni aloit­taa päi­vän­sä aa­mu­pa­lal­la.

Aa­mu­pa­la on­kin suo­sit­tu ho­tel­li­a­si­ak­kai­den li­säk­si myös po­ri­lais­ten kes­kuu­des­sa.

-Mikä on­kaan pa­rem­pi tapa aloit­taa päi­vä kuin tul­la en­sin tän­ne pit­käl­le aa­mi­ai­sel­le ja sen jäl­keen läh­teä shop­pai­le­maan, ra­vin­to­la­pääl­lik­kö Ma­ri­ka Prun­ni­la vink­kaa.

Ar­ki­sin aa­mu­pa­la on tar­jol­la 06-9.30, lau­an­tai­sin 07-11.30 ja sun­nun­tai­sin kel­lo 07.30-13. Sun­nun­tai on suo­si­tuin päi­vä, jo­ten niil­le, jot­ka kai­paa­vat väl­jyyt­tä, Prun­ni­la suo­sit­te­lee lau­an­tai­ta. Myös pöy­tä­va­raus aa­mi­ai­sel­le on mah­dol­lis­ta teh­dä, jos ha­lu­aa var­mis­taa paik­kan­sa esi­mer­kik­si juh­la­py­hi­nä.

Ruo­as­sa tee­ma­na on vah­vas­ti sa­ta­kun­ta­lai­suus. Tar­jol­la on esi­mer­kik­si Yy­te­rin ja Ki­vi­ky­län mak­ka­raa, tyr­niä ja oh­rak­ryy­ni­puu­roa. Li­säk­si yhä vah­vem­min suo­si­o­taan kas­vat­ta­va ve­gaa­ni­suus on otet­tu huo­mi­oon niin, et­tä va­li­koi­mis­sa on esi­mer­kik­si kau­ra- ja soi­ja­mai­toa, ve­ge­juus­toa, sekä kau­ra- ja soi­ja­jo­gurt­tia.

-Asi­ak­kail­ta tu­lee hy­vää pa­lau­tet­ta laa­jas­ta va­li­koi­mas­tam­me. Olem­me myös ket­jun omis­sa tut­ki­muk­sis­sa kol­men par­haan aa­mi­ais­ra­vin­to­lan jou­kos­sa, Prun­ni­la ker­too.

Ti­laus­ra­vin­to­la yk­si­tyis­ten käy­tös­sä

Kun aa­mi­ai­nen hil­je­nee, toi­mii ti­lois­sa Ti­laus­ra­vin­to­la Sa­ta­kun­ta. Yk­si­tyi­set voi­vat vuok­ra­ta ti­laa omaan käyt­töön­sä 25-200 hen­gel­le, per­he­juh­liin ku­ten häi­hin, yli­op­pi­las- ja rip­pi­juh­liin, kuin myös esi­mer­kik­si muis­to­ti­lai­suuk­siin. Ti­la­vuok­ra on 120 eu­roa ja si­säl­tää ti­lan käy­tön ja hen­ki­lö­kun­nan.

Li­säk­si sa­mois­sa ti­lois­sa toi­mii pi­to­pal­ve­lu Oma Köö­ki Ca­te­ring, jos­ta voi nou­taa omiin ti­lai­suuk­siin­sa ruo­at tai ti­la­ta pi­to­pal­ve­lun pai­kan pääl­le omiin juh­la­ti­loi­hin.

Ti­lat ovat myös yri­tys­ten ja yh­dis­tys­ten käy­tet­tä­vis­sä esi­mer­kik­si il­lal­lis­ten jär­jes­tä­mi­seen.

Re­mon­tis­sa uu­dis­tet­tiin myös keit­tiö, jos­sa pa­nos­tet­tiin eri­tyi­ses­ti er­go­no­mi­suu­teen. Muu­ten­kin työn­te­ki­jöi­den viih­ty­vyys on tär­keä asia ho­tel­lil­le, joka ra­vin­to­loi­neen työl­lis­tää noin 70 hen­keä, ke­säl­lä pit­käl­ti yli sata.

-Jo­ta­kin ker­too se, et­tä meil­lä on pal­jon vä­keä töis­sä, joil­la on vuo­si­kym­men­ten työ­u­ra Sa­ta­kun­nan Osuus­kau­pan pal­ve­luk­ses­sa. Juu­ri työn­te­ki­jöi­den viih­ty­vyy­den an­si­os­ta meil­lä on kiva il­ma­pii­ri, tääl­lä on mu­ka­va ol­la töis­sä.

Tänä vuon­na juh­la­vuo­si

Tänä vuon­na on myös ho­tel­lin juh­la­vuo­si, sil­lä sen pe­rus­ta­mi­ses­ta tu­lee ku­lu­neek­si 80 vuot­ta

Pe­rus­tet­ta­es­sa ni­me­nä oli Ho­tel­li Sa­ta­kun­ta ja ti­lois­sa toi­mi ho­tel­lin li­säk­si Sa­ta­kun­nan Osuus­kau­pan kaup­pa.

Juh­la­vuo­den kun­ni­ak­si myyn­nis­sä on ko­tiin­vie­tä­väk­si Cafe So­lon val­mis­ta­maa kah­via ja Ma­keis­ta­mon ka­ra­mel­li­äm­pä­ri. Ti­laus­ra­vin­to­la Sa­ta­kun­nas­sa on myös tar­jol­la juh­la­vuo­den menu sekä vii­si Mur­ha­mes­ta­rei­den te­at­te­rie­si­tys­tä, ja kai­kis­sa ho­tel­lin ra­vin­to­lois­sa juh­la­vuo­den olut.

Vuo­si­kym­me­niin mah­tuu mo­nen­lais­ta, muun mu­as­sa lu­kui­sia rak­kaus­ta­ri­noi­ta.

-Tääl­lä on saa­nut asi­ak­kail­ta kuul­la kai­ken­lai­sia ta­ri­noi­ta, esi­mer­kik­si ala­ker­ras­sa ai­koi­naan toi­mi­nees­sa tans­si­ra­vin­to­las­sa on syt­ty­nyt use­am­pi rak­kaus, Prun­ni­la hy­myi­lee.