Itä-Po­rin päi­vä­ko­din ra­ken­nus­hank­keen suun­nit­te­lu­työt ovat val­mis­tu­neet, ja tar­jous­kil­pai­lu ura­kan to­teut­ta­jis­ta on jul­kais­tu. Sa­mal­le ton­til­le Uu­den­koi­vis­ton kou­lun kans­sa si­joit­tu­van uu­den päi­vä­ko­din ra­ken­ta­mi­nen al­kaa alus­ta­van ai­ka­tau­lun mu­kaan ke­sän 2024 lo­pul­la.

– Päi­vä­ko­din suun­nit­te­lu­vai­he on juu­ri val­mis­tu­nut, ja ra­ken­nus­hank­keen urak­ka­kil­pai­lu­tus on jul­kais­tu Tar­jous­pal­ve­lu.fi-toi­mit­ta­ja­por­taa­lis­sa. Ura­koit­si­joi­den va­lin­nat on tar­koi­tus vie­dä pää­tök­sen­te­koon ke­sä­kuus­sa, jol­loin päi­vä­ko­din ra­ken­ta­mi­nen pääs­täi­siin aloit­ta­maan elo­kuus­sa, ker­too ra­ken­nut­ta­jain­si­nöö­ri Jan­ne Hei­nä­vaa­ra.

Alus­ta­van ai­ka­tau­lun mu­kaan uu­si päi­vä­ko­ti val­mis­tuu mar­ras­kuus­sa 2025, ja ra­ken­nus ote­taan käyt­töön tam­mi­kuus­sa 2026.

Pää­o­sin kak­si­ker­rok­si­sen päi­vä­ko­din ker­ro­sa­la on noin 3000 ne­li­ö­met­riä, ja be­to­ni- ja puu­ra­ken­tei­seen ra­ken­nuk­seen tu­lee puu­ver­hoi­lu. Päi­vä­ko­ti­ra­ken­nuk­sen li­säk­si han­ke kä­sit­tää päi­vä­ko­din piha- ja py­sä­köin­ti­a­lu­een ra­ken­ta­mi­sen. Myös Uu­den­koi­vis­ton kou­lun piha-alu­et­ta uu­dis­te­taan hank­keen yh­tey­des­sä. Hank­keen kus­tan­nu­sar­vio on noin 8,5 mil­joo­naa eu­roa.

Itä-Po­rin päi­vä­ko­tiin si­joit­tuu 12 lap­si­ryh­mää ja enin­tään noin 220 las­ta. Hen­ki­lö­kun­nan mää­rä on noin 45 työn­te­ki­jää. Uu­det ti­lat suun­ni­tel­laan muun­tu­vik­si eri­ko­koi­sil­le ja -ikäi­sil­le ryh­mil­le las­ten tuen tar­peet huo­mi­oi­den. Hen­ki­lös­töä on kuul­tu läpi hank­keen, ja myös var­hais­kas­va­tuk­sen ja kou­lun yh­teis­työ ko­e­taan tär­ke­äk­si.

– Päi­vä­ko­din ni­men ide­oin­ti käyn­nis­tyi hy­vis­sä ajoin al­ku­vuon­na yh­des­sä hen­ki­lös­tön kans­sa. Myös las­ten ja van­hem­pien mie­li­pi­tei­tä kuul­tiin, ja ni­mi­kil­pai­lun voit­ta­jak­si va­li­koi­tui Päi­vä­ko­ti Koi­vis­toi­nen. Nimi il­men­tää alu­eel­lis­ta sa­nas­toa ja si­säl­tää myös aja­tuk­sen pie­nis­tä asi­ak­kais­ta, ku­vai­lee var­hais­kas­va­tu­syk­si­kön pääl­lik­kö Rit­va Vä­li­mä­ki.

– Lap­set ja van­hem­mat ovat saa­neet lait­taa myös tu­le­van uu­den leik­ki­pi­han ele­ment­te­jä omaan tär­keys­jär­jes­tyk­seen­sä, ja mie­li­pi­teet on toi­mi­tet­tu tie­dok­si hank­keen ark­ki­teh­dil­le. Li­säk­si osa lap­sis­ta on ide­oi­nut unel­mien­sa leik­ki­paik­ko­ja piir­tä­en ja ra­ken­ta­mal­la. Eri­lai­set lii­kun­ta­mah­dol­li­suu­det sekä si­säl­lä et­tä ul­ko­na ovat nous­seet las­ten toi­veis­sa yk­kö­sek­si, jat­kaa päi­vä­ko­din joh­ta­ja Mar­ja Kos­ki­nen.

Itä-Po­rin uu­si päi­vä­ko­ti tuo hel­po­tus­ta alu­eel­le, jos­sa jo ole­mas­sa ole­vat päi­vä­ko­ti­ra­ken­nuk­set ovat tul­leet tien­sä pää­hän. Päi­vä­ko­ti Koi­vis­toi­sen myö­tä Uu­den­koi­vis­ton ja Väi­nö­län päi­vä­ko­ti­ra­ken­nuk­set pois­tu­vat käy­tös­tä ja per­hei­den kans­sa mie­ti­tään yh­des­sä, mi­hin alu­een päi­vä­ko­tiin lap­set siir­ty­vät.