Lou­nais-Suo­men po­lii­si on saa­nut val­miik­si Po­rin Piet­nie­mes­sä ta­pah­tu­neen epäil­lyn hen­ki­ri­kok­sen esi­tut­kin­nan. 26-vuo­ti­aan mie­hen epäil­lään sur­man­neen 35-vuo­ti­aan uh­rin­sa yk­si­tyi­sa­sun­nos­sa aa­mu­yöl­lä 5. hel­mi­kuu­ta.

– Po­lii­sin esi­tut­kin­nas­sa on sel­vin­nyt, et­tä ta­pah­tu­ma­het­kel­lä asun­nos­sa ei ol­lut mui­ta hen­ki­löi­tä kuin uh­ri ja epäil­ty. Esi­tut­kin­nan pe­rus­teel­la he ei­vät tun­te­neet toi­si­aan en­nen aa­mu­yön ta­pah­tu­mia, ker­too ta­pauk­sen tut­kin­nan­joh­ta­ja, ri­kos­ko­mi­sa­rio Juho Rin­ne Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sel­ta.

Ky­sei­se­nä yö­nä uh­ri ja epäil­ty oli­vat so­pi­neet ta­va­ran vaih­to­kau­pas­ta vies­ti­so­vel­luk­sen kaut­ta, min­kä vuok­si epäil­ty meni uh­rin asun­nol­le Po­rin Piet­nie­meen.

Esi­tut­kin­nan pe­rus­teel­la po­lii­si epäi­lee ri­kok­ses­ta epäil­lyn koh­dis­ta­neen asun­nos­sa vä­ki­val­taa uh­riin­sa usei­ta ker­to­ja te­rä­a­seil­la lyö­mäl­lä ja muu­ta lie­vem­pää vä­ki­val­taa käyt­tä­mäl­lä ja ai­heut­ta­neen täl­lä ta­voin uh­rin­sa kuo­le­man.

Po­lii­sin kä­si­tyk­sen mu­kaan te­os­sa käy­te­tyt te­rä­a­seet on otet­tu käyt­töön uh­rin asun­nos­ta, mis­tä po­lii­si ne myös tal­ti­oi hal­tuun­sa tut­ki­muk­sia var­ten.

Epäil­lyn te­ki­jän epäil­lään vä­ki­val­lan­te­on jäl­keen anas­ta­neen uh­rin asun­nos­ta muun mu­as­sa kau­pan­käyn­nin koh­tee­na ol­leen ta­va­ran ja uh­rin pu­he­li­men. Po­lii­si on löy­tä­nyt osan anas­te­tus­ta omai­suu­des­ta esi­tut­kin­nan ai­ka­na.

– Esi­tut­kin­nas­sa po­lii­sil­le ei ole syn­ty­nyt tark­kaa kä­si­tys­tä teon eri­tyi­ses­tä mo­tii­vis­ta, Rin­ne ker­too.

Esi­tut­kin­nan ai­ka­na il­me­ni seik­ko­ja, joi­den pe­rus­teel­la po­lii­si kat­soo, et­tä epäil­ty hen­ki­ri­kos teh­tiin eri­tyi­sen raa’al­la tai jul­mal­la ta­val­la. Li­säk­si teon kat­so­taan ol­leen myös ko­ko­nai­suu­te­na ar­vi­oi­den tör­keä.

Ko­ko­nais­har­kin­nan myö­tä ri­kos­ni­mi­ke muu­tet­tiin esi­tut­kin­nan ai­ka­na ta­pos­ta mur­hak­si.

Po­lii­si epäi­lee 26-vuo­ti­as­ta mies­tä mur­has­ta, tör­ke­äs­tä ryös­tös­tä ja huu­mau­sai­ne­ri­kok­ses­ta. Li­säk­si po­lii­si epäi­lee 30-vuo­ti­as­ta nais­ta kät­ke­mis­ri­kok­ses­ta.

Sa­mai­sia hen­ki­löi­tä epäil­lään myös esi­tut­kin­nan ai­ka­na esiin tul­lees­ta huu­mau­sai­ne­ri­kok­ses­ta ja lie­väs­tä am­pu­ma-ase­ri­kok­ses­ta, mikä il­me­ni hen­ki­ri­kok­sen yh­tey­des­sä suo­ri­te­tus­sa ko­tiet­sin­näs­sä.

Asia ete­nee esi­tut­kin­nan val­mis­tut­tua syyt­tä­jäl­le syy­te­har­kin­taan. Syyt­teen nos­ta­mi­sen mää­rä­päi­vä on 6. tou­ko­kuu­ta.