STT

Pos­ti aloit­taa muu­tos­neu­vot­te­lut, jot­ka voi­vat joh­taa enin­tään 295 työ­teh­tä­vän vä­hen­tä­mi­seen.

Pos­tin tie­dot­teen mu­kaan neu­vot­te­lut kos­ke­vat Pos­ti Kul­je­tus Oy:n kul­je­tus- ja ter­mi­naa­li­teh­tä­vis­sä työs­ken­te­le­viä työn­te­ki­jöi­tä.

Neu­vot­te­lu­jen pii­ris­sä on yh­teen­sä noin 1 300 työn­te­ki­jää. Yh­teen­sä Pos­til­la on Suo­mes­sa noin 15 000 työn­te­ki­jää.

Pos­tin mu­kaan lä­he­tys­ten kul­je­tus­mää­rät ovat las­ke­neet mer­kit­tä­väs­ti hei­kon ta­lous­suh­dan­teen vuok­si. Muu­tos­neu­vot­te­lu­jen tar­ve pe­rus­tuu vä­hen­ty­nee­seen asi­a­kas­ky­syn­tään, tie­dot­tees­sa ker­ro­taan.

Muu­tos­neu­vot­te­lut ovat osa Pos­tin suun­ni­tel­mia uu­dis­taa verk­ko­kau­pan ja ja­ke­lu­pal­ve­lu­jen lii­ke­toi­min­taan­sa kuu­lu­via yri­tys- sekä kul­je­tus­pal­ve­lui­ta.

– Ta­lou­den ylei­set nä­ky­mät ja las­ku­suun­tai­set kul­je­tus­mää­rät vah­vis­ta­vat tar­vet­ta kul­je­tus­ver­kos­tom­me ko­ko­nais­val­tai­seen uu­dis­ta­mi­seen, yri­tys- ja kul­je­tus­pal­ve­luis­ta vas­taa­va Ari Ol­li Pos­til­ta sa­noo tie­dot­tees­sa.

– Tämä edel­lyt­tää myös ny­kyis­ten toi­min­ta­mal­lien ja työ­teh­tä­vien tar­kas­te­lua, ja jou­dum­me käyn­nis­tä­mään muu­tos­neu­vot­te­lut.

Pos­tin mu­kaan suun­ni­tel­lut muu­tok­set py­ri­tään to­teut­ta­maan niin, et­tä ir­ti­sa­no­mi­set jäi­si­vät mah­dol­li­sim­man pie­nik­si. Muu­tos­neu­vot­te­lut ei­vät kos­ke pos­ti­pal­ve­lut-lii­ke­toi­min­taa ja Pos­ti-kon­ser­niin kuu­lu­van Trans­va­lin va­ras­to- tai si­sä­lo­gis­tiik­ka­pal­ve­lui­ta.