Korona ei este uuden ravintolan avaamiselle
Raumalla yrittäjät luottavat vakaasti siihen, että suomalainen yhteiskunta palaa normaaliin uuden normaalin sijaan.
ASKO TANHUANPÄÄ
Maailmanperintökohde Vanhan Rauman kupeessa sijaitsevia Nurkk Trahtöör- ja Kapakka² -nimisiä ravintoloita yhdistää se, että molemmat on avattu keskelle korona-aikaa. Tähän liittyy niiden toinen yhdistävä tekijä eli usko parempaan huomiseen ja suomalaisen yhteiskunnan paluuseen normaaliaikaan.
– Meillä jaksetaan uskoa siihen, että nykytilanne ei voi olla ikuinen ja paljon puhuttua uutta normaalia seuraa paluu normaaliin. Olen jo nyt nähnyt, että uutiset rokotteen saamisesta käyttöön tuo positiivista henkeä ihmisiin, kolmen yksityisomistuksessa olevan raumalaisravintolan eli seurusteluravintola Kapakan lisäksi myös Old Coppersin ja Syvärauman Pubin ravintolatoimen johtajana toimiva Jarno Rehelmä tiivistää.
– Meillä kaiken lähtökohtana on hyvä palveluasenne. Henkilökunnan ammattitaito on tekijä. Kun henkilökunta osaa asiansa ja selvästi nauttii siitä, välittyy asenne helposti myös tiskin toiselle puolelle. Ja kun asiakas viihtyy, viihtyy henkilökuntakin entistä paremmin, hän jatkaa.
– Ravintolakulttuuri Suomessakin on menossa siihen suuntaan, että ihmiset ostavat ravintolastakin mieluummin vähän kalliimpaa kuin vain sitä tuttua perusolutta. Nyt tullaan maistelemaan ja hakemaan uusia elämyksiä, siihen haasteen pitää olla valmis vastaamaan esimerkiksi cocktailien ja ihan yhtäläisesti myös alkoholittomien mocktailien muodossa, tietää Rehelmä.
Hyvään palveluun panostaa myös Ravintola Savilan yhteyteen avattu Tallbo-ravintoloiden uusin tulokas Nurkk Trahtöör, jota pyörittämään löytyi Säkylässä asuva pitkän linjan ammattimies, ravintolapäällikkö Jari Ukkonen.
– Meidän missiomme on tarjota ihmisille makuelämyksiä eli hyvää ruokaa ja siihen liittyen myös hyviä juomia. Ja jos nyt kysytään, millaista hyvä ruoka oikein on, niin vastaus on helppo antaa. Se on sellaista, että sitä söisi, vaikka nälkä meni jo. Hyvällä ruoalla on ominaisuus saada ihminen hyvälle tuulelle. Tämä koskee niin arkiruokaa kuin ravintolaillallistakin, ennen Raumalla tuloaan ravintola Buccossa Porissa työskennellyt Ukkonen painottaa.
Ukkonen on tuonut raumalaiseen ravintolaelämään myös viinikurssit, jotka perustuvat hyvän ruoan ja viinien liittoon. Juomat hän tilaa itse lähtökohtaisesti tunnetuilta eurooppalaisilta viinialueilta.
– Kaikki lähtee siitä, että asiakas viihtyy. Tästä syystä henkilökunnan pitää osata ammattinsa mahdollisimman kattavasti ja olla samalla myös ylpeä siitä osaamisesta. Tämä jos mikä on työtä ihmiseltä ihmiselle, miettii Ukkonen.