Ra­vin­to­la Syd­ves­tis­sä ah­ke­roi­daan par­hail­laan 20.12. au­ki ole­van jou­lus­ho­pin tuot­tei­den pa­ris­sa. En­nen jou­lua val­mis­tuu 350 lit­raa ta­lon omaa ku­nin­ga­tar-kar­de­mum­mag­lö­giä ja kol­mi­sen­kym­men­tä ki­loa Syd­ves­tin jou­luis­ta taa­te­li-ka­ne­lig­ra­no­laa.

– Glö­gim­me on pe­rin­tei­ses­ti myy­ty joka vuo­si lop­puun. Myös gra­no­la on osoit­tau­tu­nut var­si­nai­sek­si hi­tik­si, ja sen myyn­ti on vuo­si vuo­del­ta kas­va­nut. Mo­lem­pia voi ti­la­ta en­nak­koon net­ti­si­vuil­tam­me löy­ty­väl­lä lo­mak­keel­la. Ti­laus­ten kans­sa kan­nat­taa ol­la ajois­sa liik­keel­lä, muis­tut­taa ra­vin­to­la­pääl­lik­kö Eri­ka Huu­ri­nai­nen.

Gra­no­la on teh­ty glu­tee­nit­to­maan kau­ra­poh­jaan ja sii­nä on taa­te­lin ja ka­ne­lin li­säk­si muun mu­as­sa sie­me­niä ja man­te­lia. Ma­keut­ta tuo vaah­te­ra­sii­rap­pi.

En­nak­ko­myyn­nis­sä on myös Eu­ra­jo­en Ri­kan­ti­las­sa paah­det­tua Cap­ri-kah­via val­miik­si jau­het­tu­na tai pa­pui­na.

Syd­ves­tin väki rau­hoit­tuu jou­lun viet­toon ja lo­mai­luun pe­rin­tei­ses­ti 21.12-6.1.

– 7. tam­mi­kuu­ta avaam­me uu­del­la me­nul­la. Se on jo hah­mot­tu­nut pa­pe­ril­le, mut­ta em­me ole lyö­neet sitä luk­koon. Vie­lä fii­lis­tel­lään ja an­ne­taan ti­laa ins­pi­raa­ti­ol­le, to­te­aa yrit­tä­jä-keit­ti­ö­mes­ta­ri Ep­pu Sjöb­lom.