Ta­pah­tu­ma­kes­kus Vers­taan luo­jien Mar­jo ja Har­ri Hög­lun­din vin­ta­ge-elä­män­tyy­li rön­syi­lee seu­raa­vak­si lä­hem­mäs Nak­ki­lan kes­kus­taa Vil­li­lään. Alun pe­rin kar­ja­ta­lous­kou­lun asun­to­la­na toi­mi­nut, van­ha pu­na­tii­li­nen ra­ken­nus saa yl­leen näyt­tä­vää nah­kaa, remp­se­ää ret­roa ja vei­ke­ää vä­rik­kyyt­tä muut­tu­es­saan pala pa­lal­ta elä­myk­sel­li­sek­si bou­ti­que-ho­tel­lik­si. Siis ho­tel­lik­si, joka on jo it­ses­sään näh­tä­vyys.

Ho­tel­li Vers­taa­seen on suun­nit­teil­la muun mu­as­sa pin-up-, bi­ker- ja ga­ra­ge­tee­moil­la si­sus­tet­tu­ja tee­ma­huo­nei­ta. Kel­la­ri­ker­rok­ses­sa si­jait­see mat­kaa­jan olo­huo­ne Kor­jaa­mo, jos­sa la­da­taan akut päi­vän päät­teek­si ja tan­ka­taan vat­sat en­nen tien pääl­le läh­töä.

Vin­ta­gea, ret­roa ja kus­tom kul­tu­rea

Vin­ta­ge, ret­ro ja kus­tom kul­tu­re ovat Har­rin ja Mar­jon jut­tu myös si­vii­lis­sä. He bon­gaa­vat si­sus­tu­saar­tei­ta muun mu­as­sa net­ti­to­rien syö­ve­reis­tä. Li­säk­si tut­ta­vat ja ky­län­mie­het osaa­vat jo tar­jo­ta nii­tä Verst­saal­le oma-aloit­tei­ses­ti.

- Ih­mi­set ha­lu­a­vat rak­kaat esi­neen­sä paik­kaan, jos­sa mah­dol­li­sim­man moni saa naut­tia niis­tä, Mar­jo ker­too.

Ho­tel­lil­le on tuo­tu tai­det­ta myös Hög­lun­dien ko­ti­ko­ko­el­mis­ta, sil­lä ma­joi­tus­lii­ke pu­to­si hei­dän sy­liin­sä vä­hän yl­lät­tä­en.

- Kun Vil­li­läs­sä edel­li­set omis­ta­jat lo­pet­ti­vat, mo­net sa­noi­vat meil­le, et­tä ot­tai­sit­te­pa te sen hoi­taak­sen­ne. En­sin ajat­te­lim­me, et­tei meil­lä ole sii­hen mah­dol­li­suut­ta, mut­ta het­ken poh­dit­tu­am­me otim­me kui­ten­kin yh­teyt­tä Nak­ki­lan kun­taan ja pää­dyim­me vuok­raa­maan Vil­li­län kar­ta­non alu­een. Alun pe­rin oli tar­koi­tus ra­ken­taa ho­tel­li Pys­sy­kan­kaal­le Ta­pah­tu­ma­kes­kus Vers­taan yh­tey­teen, mut­ta ra­ken­ta­mi­sen aloi­tus­ta on nyt siir­ret­ty hie­man tuon­nem­mak­si.

Roh­ke­an rou­hea ja per­soo­nal­li­nen tun­nel­ma

Vaik­ka Ta­pah­tu­ma­kes­kus Vers­taan ja Ho­tel­li Vers­taan vä­lil­lä on 6 ki­lo­met­rin mat­ka, val­lit­see ho­tel­lil­la sama roh­ke­an rou­hea ja per­soo­nal­li­nen tun­nel­ma kuin Vers­taal­la­kin.

Har­ri ja Mar­jo ai­ko­vat tuo­da Vil­li­län ho­tel­li­toi­min­taan rei­lus­ti li­sää vään­töä. En­nen mie­hit­tä­mät­tö­mäs­sä ho­tel­lis­sa toi­mii nyt vas­taa­not­to, jos­sa hen­ki­lö­kun­ta on pai­kal­la joka ar­ki­päi­vä kel­lo 10.00–18.00. Ka­tol­le nos­te­taan ne­on­va­lo­kylt­ti kul­ki­joi­ta opas­ta­maan.

Jo­kin ai­ka sit­ten yrit­tä­jät yö­pyi­vät it­se omas­sa ho­tel­lis­saan ihan tes­ti­mie­les­sä. Ren­tout­ta­va olei­lu sau­noi­neen tuli tar­pee­seen työn­te­on lo­mas­sa.

Hög­lun­dit vi­si­oi­vat, et­tä Ho­tel­li Vers­tas tar­jo­aa yö­si­jan esi­mer­kik­si yk­si­näi­sel­le työ­mat­ka­lai­sel­le, ke­säk­rui­sai­lus­ta naut­ti­val­le pa­ris­kun­nal­le ja Ta­pah­tu­ma­kes­kus Vers­taan juh­la­vie­rail­le.

- Toi­vom­me, et­tä ho­tel­li toi­mi­si myös vie­ras­huo­nee­na nak­ki­la­lai­sil­le, joil­le rää­tä­löi­dään eri­kois­hin­nat, Har­ri lu­paa.

Nak­ki­lan Pys­sy­kan­kaan kau­niis­sa maa­lais­mai­se­mas­sa si­jait­se­val­la Ta­pah­tu­ma­kes­kus Vers­taal­la on ta­ka­naan jo kak­si työn­täy­teis­tä vuot­ta.

Tors­tai­sin pi­de­tyt Moot­to­ri­kah­vi­lail­lat ke­rä­si­vät vii­me ke­sä­nä par­haim­mil­laan pai­kal­le jopa 500 kä­vi­jää. Li­säk­si Vers­taal­la on jär­jes­tet­ty lu­kui­sia yk­si­tyis­juh­lia, ko­kouk­sia ja ta­pah­tu­mia.

Vers­taan rou­he­at tii­li­sei­nät ovat val­loit­ta­neet myös mor­sius­pa­rien sy­dä­met. Ke­sä­vii­kon­lo­put ovat lä­hes lop­puun­myy­dyt jo vuo­del­le 2022, ja myös ke­sän 2023 ti­laus­kir­ja näyt­tää hy­väl­tä.

Tänä ke­sä­nä Hög­lun­dien unel­ma saa pis­teen i:n pääl­le, kun Vers­taan omas­sa uu­des­sa ra­vin­to­la­keit­ti­ös­sä saa­daan toi­min­ta käyn­tiin. Ko­ro­nak­rii­si myö­häs­tyt­ti ra­vin­to­lan au­ke­a­mis­ta, mut­ta kun­han koi­vun­leh­det al­ka­vat vi­her­tää, Vers­taal­la nau­ti­taan ke­sä­ra­vin­to­lan her­kul­li­sis­ta an­ti­mis­ta.

Tu­le­vai­suu­des­sa myös hää­juh­lien sekä mui­den yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sien ca­te­ring hoi­tuu so­pi­muk­sen mu­kaan ta­lon omas­ta keit­ti­ös­tä kä­sin.