Jou­lua edel­tä­väl­lä vii­kol­la, 15.-19.12., pääs­tään jäl­leen naut­ti­maan Ra­vin­to­la Kap­tee­nin­huo­neen jou­lu­her­kuis­ta. Jou­lu­lou­nas­buf­fet­tiin si­säl­tyy laa­duk­kai­ta pe­rin­tei­siä jou­lu­ruo­kia sekä myös uu­sia in­no­va­tii­vi­sia ma­ku­ja.

-Tar­jol­la on en­nen kaik­kea pe­rin­tei­siä jou­lu­herk­ku­ja, ku­ten tie­tys­ti it­se pais­tet­tua Ki­vi­ky­län jou­lu­kink­kua, jou­lu­laa­ti­koi­ta, sa­laat­te­ja ja ka­la­puo­lel­ta esi­mer­kik­si eri­lai­sia sil­le­jä ja si­la­koi­ta sekä loh­ta eri muo­dois­sa. Löy­tyy­pä buf­fe­tis­ta myös jou­luis­ta mak­ka­raa ja it­se teh­tyä si­nap­pia. Joka vuo­si ke­hit­te­lem­me jo­tain uut­ta pe­rin­teis­ten tar­jot­ta­vien rin­nal­le, ker­too Kap­tee­nin­huo­neen keit­ti­ö­mes­ta­ri Mik­ko Pel­to­la.

Jos jou­lu­her­kut ha­lu­aa jät­tää aat­toon, on jou­lu­lou­naal­la mah­dol­li­suus ti­la­ta kala- tai li­ha­vaih­to­eh­to lau­ta­san­nok­se­na.

Pel­to­la suo­sit­te­lee pöy­dän va­raa­mis­ta etu­kä­teen, sil­lä lou­naat ovat pik­ku­hil­jaa täyt­ty­mäs­sä.

-Mei­dän jou­lu­lou­naam­me on ol­lut to­del­la suo­sit­tu. Pal­jon on ai­kai­sem­pi­na vuo­si­na nä­ky­nyt yri­tys­po­ru­koi­ta ja myös ihan ka­ve­ri­po­ru­koi­ta ja per­hei­tä. Kyl­lä­hän jou­lu­lou­naal­la pää­see mu­ka­vas­ti jou­lu­tun­nel­maan.

Myyn­nis­sä on myös Kap­tee­nin­huo­neen omaa pork­ka­na-ap­pel­sii­nig­lö­giä.

-Glö­gis­sä on fer­men­toi­tua pork­ka­na­me­hua, ap­pel­sii­nia ja jou­lui­sia maus­tei­ta, ja se on kei­tet­ty val­ko­vii­ni­poh­jaan.