Tehy ja Su­per ovat päät­tä­neet kah­den vuo­ro­kau­den la­kos­ta suu­rim­pien kau­pun­kien var­hais­kas­va­tuk­ses­sa 13.–14. hel­mi­kuu­ta. Po­liit­ti­nen lak­ko kos­kee myös Po­rin var­hais­kas­va­tuk­sen työ­teh­tä­viä kai­kil­la työ­eh­to­so­pi­mu­sa­loil­la.

Lak­ko vai­kut­taa päi­vä­ko­tien, var­hais­kas­va­tu­syk­si­köi­den, per­he­päi­vä­hoi­don ja avoi­men var­hais­kas­va­tuk­sen työ­teh­tä­viin, si­säl­tä­en myös leik­ki­puis­to- ja ker­ho­toi­min­nan.

Lak­ko käyn­nis­tyy tiis­tai­na 13. hel­mi­kuu­ta 2024 klo 00.01 ja päät­tyy kes­ki­viik­ko­na 14. hel­mi­kuu­ta 2024 klo 23.59.

La­kon vai­ku­tus­ten odo­te­taan nä­ky­vän Po­rin kau­pun­gin var­hais­kas­va­tuk­ses­sa mah­dol­li­se­na hen­ki­lös­tö­va­jauk­se­na. Va­jauk­sen ta­kia lap­sen tur­val­lis­ta hoi­to­päi­vää ei pys­ty­tä ta­kaa­maan, jo­ten las­ten van­hem­pia on toi­vot­tu jär­jes­tä­mään lap­sen hoi­to la­kon ai­ka­na muil­la ta­voin, mi­kä­li se heil­le on mah­dol­lis­ta.

Las­ten van­hem­pia on tie­do­tet­tu asi­as­ta erik­seen Ed­le­von kaut­ta.

Säh­kö­liit­to on il­moit­ta­nut säh­kön­tuo­tan­toon koh­dis­tu­vis­ta po­liit­ti­sis­ta työn­sei­sauk­sis­ta ydin- ja ve­si­voi­ma­lai­tok­sis­sa 14.–16. hel­mi­kuu­ta. Tors­tai­na 15. hel­mi­kuu­ta vuo­ro­kau­den mit­tai­nen työn­sei­saus on TVO Oyj:n Ol­ki­luo­don ydin­voi­ma­lai­tok­ses­sa.

RAU to­teut­taa po­liit­ti­sen la­kon 12.-13. hel­mi­kuu­ta, jol­loin RAUn jä­se­net ovat por­ras­te­tus­ti pois töis­tä. Lak­ko kos­kee ve­tu­rin­kul­jet­ta­jia VR-Yh­ty­mä Oy:ssä, North Rail Oy:ssä ja Fen­ni­a­rail Oy:ssä sekä lii­ken­ne­oh­jaa­jia Fint­raf­fic Rai­de Oy:ssä. La­kot vai­kut­ta­vat ju­na­lii­ken­tee­seen eri puo­lil­la Suo­mea.

Pal­ve­lu­a­lo­jen am­mat­ti­liit­to PAM to­teut­taa kes­ki­vii­kos­ta 14. hel­mi­kuu­ta al­ka­en kol­men vuo­ro­kau­den mit­tai­set la­kot 19 kau­pan lo­gis­tiik­ka­kes­kuk­ses­sa. Lak­ko­jen pii­ris­sä on noin 10 000:ta työn­te­ki­jää.

Myös Ra­ken­nus­liit­to on ju­lis­ta­nut po­liit­ti­sen la­kon 14.–16. hel­mi­kuu­ta. La­kon pii­ris­sä ovat Ra­ken­nus­lii­ton kaik­kien so­pi­mu­sa­lo­jen työt yh­teen­sä 11 kau­pun­gis­sa, muun mu­as­sa Po­ris­sa.

Suo­men Elin­tar­vi­ke­työ­läis­ten Liit­to SEL ja Säh­kö­liit­to ovat il­moit­ta­neet kah­den ja kol­men vuo­ro­kau­den mit­tai­sis­ta po­liit­ti­sis­ta la­kois­ta elin­tar­vi­ke­te­ol­li­suu­des­sa ja Fa­ze­rin myy­mä­lä­lei­po­mois­sa. La­kot al­ka­vat sun­nun­tai­na 11.2., maa­nan­tai­na 12.2., tiis­tai­na 13.2. ja kes­ki­viik­ko­na 14.2. La­kos­sa on yh­teen­sä lä­hes 4 000 työn­te­ki­jää 92:lla elin­tar­vi­ke­a­lan työ­pai­kal­la.

Po­rin Lei­väs­sä lak­ko al­kaa tiis­tai­na 13. hel­mi­kuu­ta kel­lo 00.00 ja päät­tyy kes­ki­viik­ko­na kel­lo 23.59. Sa­maan ai­kaan la­kos­sa on myös Sar­pi.

Po­rin Lei­vän lä­het­tä­mö/rata on la­kos­sa kes­ki­vii­kos­ta 14. hel­mi­kuu­ta kel­lo 00.00 ai­na per­jan­tai­hin 16. hel­mi­kuu­ta kel­lo 00.59 saak­ka.

Lak­ko kos­kee myös K-Ci­ty­mar­ket Mik­ko­lan Fa­zer myy­mä­lä­lei­po­moa ja sen tiis­tai­na 13. hel­mi­kuu­ta kel­lo 00.00 – Kes­ki­viik­ko 14. hel­mi­kuu­ta kel­lo 23.59 vä­li­se­nä ai­ka­na al­ka­via työ­vuo­ro­ja.

Te­ol­li­suus­lii­ton il­moit­ta­man la­kon pii­ris­sä ovat kaik­ki kes­ki­vii­kon 14.2.2024 kel­lo 00.00 ja per­jan­tain 16.2.2024 kel­lo 23.59 vä­li­se­nä ai­ka­na al­ka­vat vuo­ro­lis­tan mu­kai­set työ­vuo­rot. Sa­ta­kun­nas­sa lak­ko kos­keen muun mu­as­sa seu­raa­via te­ol­li­suus­lai­tok­sia:

Adolf Lah­ti Yx­pi­la – Rau­ma

Au­ru­bis Fin­land – Pori

Bo­li­den Har­ja­val­ta – Har­ja­val­ta

Bo­li­den Har­ja­val­ta – Pori

Bron­to Sky­lift – Pori

Ca­re­lia Cor­ro Oy – Pori

Ca­ve­ri­on In­dust­ria Oy – Pori

Ca­ve­ri­on In­dust­ria Oy – Pori

Ca­ve­ri­on In­dust­ria Oy – Rau­ma, kun­nos­sa­pi­to

Ca­ve­ri­on In­dust­ria Oy – Rau­ma, lai­te­huol­to

Ca­ve­ri­on Suo­mi Oy – Pori

Cu­po­ri Oy – Pori

Ener­sen­se Works Oy – Rau­man te­lak­ka

Kone His­sit Oy– Pori

Kone His­sit Oyt – Rau­ma

Ko­nec­ra­nes Fin­land Oy – Ser­vi­ce, Rau­ma

Kongs­berg Ma­ri­ti­me Fin­land Oy – Rau­man te­lak­ka

Kuu­sa­kos­ki Oy – Pori

Leh­to­sen Ko­ne­pa­ja Oy – Ko­ke­mä­ki

Lindst­röm Oy – Kan­kaan­pää

Lu­va­ta Pori Oy

Lu­vi­an Saha Oy

Mant­si­nen Group Ltd Oy – Met­sä Fib­re, Rau­ma

Met­sä Fib­re Oy – Me­ri­kar­vi­an saha

Met­sä Fib­re Oy – Rau­ma

No­rilsk Nic­kel Har­ja­val­ta Oy

Pro­me­co Elect­rics – Pan­sia Kan­paan­pää

Pro­me­co Mec­ha­nics – Yri­tys­puis­to Kan­kaan­pää

Qu­ant Fin­land Oy – Basf Har­ja­val­ta

Qu­ant Fin­land Oy – Bo­li­den Har­ja­val­ta

Qu­ant Fin­land Oy – Kiin­teis­tö- ja lai­te­huol­to Rau­ma

Qu­ant Fin­land Oy – Nor­nic­kel Har­ja­val­ta

Qu­ant Fin­land Oy – Oras Rau­ma

Qu­ant Fin­land Oy – Ser­vi­ce Cen­ter Sa­ta­kun­ta

Qu­ant Fin­land Oy – TVO Eu­ra­jo­ki

Rau­ma Ma­ri­ne Const­ruc­ti­ons Oy – RMC

SSAB Eu­ro­pe Oy – Kan­kaan­pään teh­das

Sul­zer Pumps Fin­land Oy – Rau­ma

Suo­mi­nen Kui­tu­kan­kaat Oy – Nak­ki­la

Tek­ni­se­ri Oy – Pori

Te­lak­ka-ja Ra­ken­nus­työt Te­ja­ra Oy – Rau­man Te­lak­ka

Val­met Flow Cont­rol Oy – Rau­ma

Val­met Tech­no­lo­gies Oy – Pori

Val­ta­siir­to Oy – Pori

Ver­so­wood Oy – Po­rin la­va­teh­das

Vi­a­fin GAS Oy – Pori Tah­ko­luo­to