STT

Suo­mes­sa suu­rim­man ää­ni­o­suu­den eu­ro­vaa­leis­sa ke­rä­si ko­koo­mus 24,8 pro­sen­tin ää­ni­o­suu­del­la. Ko­koo­mus sai EU-par­la­ment­tiin nel­jä paik­kaa.

Kun kaik­ki ää­net oli las­ket­tu, toi­sek­si yl­si va­sem­mis­to­liit­to 17,3 pro­sen­tin kan­na­tuk­sel­la. Va­sem­mis­to­liit­to kas­vat­ti paik­ka­mää­rään­sä vii­me eu­ro­vaa­leis­ta kah­del­la pai­kal­la ja sai näin par­la­ment­tiin kol­me edus­ta­jaa.

Va­sem­mis­to­lii­ton Li An­ders­son ke­rä­si kaik­kien ai­ko­jen suu­rim­man ää­ni­po­tin eu­ro­vaa­leis­sa Suo­mes­sa saa­den 247 604 ään­tä.

Kol­man­nek­si tuli SDP 14,9 pro­sen­tin kan­na­tuk­sel­la. Kes­kus­ta ke­rä­si 11,8 pro­sen­tin kan­na­tuk­sen ja vih­re­ät 11,3 pro­sen­tin kan­na­tuk­sen. SDP, kes­kus­ta ja vih­re­ät säi­lyt­ti­vät kaik­ki kak­si paik­kaa par­la­men­tis­sa.

Pe­rus­suo­ma­lai­set sai­vat 7,6 pro­sent­tia ää­nis­tä ja yh­den pai­kan par­la­ment­tiin. Vii­me vaa­lei­hin ver­rat­tu­na puo­lue me­net­ti yh­den pai­kan. RKP ke­rä­si 6,2 pro­sent­tia ää­nis­tä saa­den par­la­ment­tiin yh­den pai­kan.

Kris­til­lis­de­mok­raat­tien ää­ni­o­suus oli 4,1 pro­sent­tia ja Lii­ke Ny­tin 0,5 pro­sent­tia. Kris­til­lis­de­mok­raa­tit ja Lii­ke Nyt jäi­vät il­man eu­ro­par­la­men­taa­rik­ko­jen paik­ko­ja.