Ju­lia Blomq­vist / STT

Abit viet­tä­vät pen­kin­pai­na­jai­sia eli penk­ka­rei­ta tä­nään mo­nis­sa kau­pun­geis­sa.

Esi­mer­kik­si Es­poos­sa penk­ka­ri­re­kat läh­te­vät liik­keel­le kel­lo 11. Hel­sin­gin kes­kus­tas­sa ja Jo­en­suus­sa abien iloa voi seu­ra­ta kel­lo 12.30 ja Tam­pe­reel­la kel­lo 13 al­ka­en.

Tu­rus­sa abit viet­tä­vät penk­ka­rei­ta mo­nis­ta muis­ta suu­ris­ta kau­pun­geis­ta poi­ke­ten vas­ta huo­men­na il­ta­päi­väl­lä. Ro­va­nie­mel­lä ja Jy­väs­ky­läs­sä abit juh­li­vat penk­ka­rei­ta sen si­jaan jo vii­me vii­kol­la.

Kirjoitukset alkavat 12. maaliskuuta

Huo­men­na useis­sa lu­ki­ois­sa vie­te­tään van­ho­jen­päi­vää. Pe­rin­teen tar­koi­tus on juh­lis­taa sitä, et­tä abit jää­vät lu­ku­lo­mal­le ja toi­sen vuo­den opis­ke­li­jois­ta tu­lee pi­sim­pään opis­kel­lei­ta lu­ki­o­lai­sia.

Pen­kin­pai­na­jais­ten jäl­keen abit ve­täy­ty­vät ope­tuk­ses­ta lu­ke­maan ke­vään yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­siin, jot­ka al­ka­vat 12. maa­lis­kuu­ta.

Kou­lu­jen tal­vi­lo­mat ajoit­tu­vat por­ras­te­tus­ti kol­men vii­kon jak­sol­le hel­mi-maa­lis­kuus­sa. Lo­ma­kau­si al­kaa 19. hel­mi­kuu­ta pää­kau­pun­ki­seu­dul­la ja useis­sa Ete­lä-Suo­men kun­nis­sa.