Se­ni­o­rien kult­tuu­ri­viik­koa vie­te­tään 20.–26. maa­lis­kuu­ta. Pori on ra­ken­ta­nut oman oh­jel­man­sa. Ta­pah­tu­ma­tar­jon­nas­ta löy­tyy muun mu­as­sa eri­lai­sia lu­en­to­ja, näyt­te­ly­o­pas­tus­ta, mu­siik­kia, il­mas­to­ta­pah­tu­ma sekä kult­tuu­ri­vii­kon juh­la. Kaik­kiin ta­pah­tu­miin on va­paa pää­sy.

Maa­nan­tai 20.3. klo 17.30

Ro­sen­lew-mu­seo, Ku­nin­kaan­lah­den­ka­tu 14

So­ta­kir­jal­li­suut­ta vuo­sien var­rel­ta

Tie­to­pal­ve­lu­vir­kai­li­ja Pert­ti Lah­den­mä­ki Po­rin kau­pun­gin­kir­jas­tos­ta esit­te­lee so­ta­kir­jal­li­suut­ta vuo­sien var­rel­ta. Osa Sa­ta­kun­nan Mu­se­on ja Ro­sen­lew-mu­se­on lu­en­to­sar­jaa.

Tiis­tai 21.3. klo 11–11.45

Po­rin seu­dun kan­sa­lai­so­pis­to, Pörs­si-luok­ka, Gal­len-Kal­le­lan­ka­tu 14

Di­gi­taa­li­nen pe­rin­töm­me -lu­en­to

Di­gi­taa­li­sel­la pe­rin­nöl­lä tar­koi­te­taan kuol­leen hen­ki­lön jäl­keen­sä jät­tä­mää di­gi­taa­lis­ta tie­to­ai­neis­toa. Sii­hen voi kuu­lua esi­mer­kik­si sa­la­sa­no­ja, tie­dos­to­ja tai mitä ta­han­sa muu­ta, mi­hin on pää­sy vain di­gi­taa­li­ses­sa muo­dos­sa. Ny­ky­ai­ka­na yhä suu­rem­pi osa elä­mäs­tä, mu­kaan lu­kien pank­ki­ti­lit, kir­joi­tuk­set, va­lo­ku­vat ja so­si­aa­li­nen kans­sa­käy­mi­nen, on siir­ty­nyt ai­neet­to­maan, di­gi­taa­li­seen muo­toon. Lu­en­noi­mas­sa suun­nit­te­li­ja­o­pet­ta­ja Suvi Souk­ki-Lai­ne.

Tiis­tai 21.3. klo 13–14.15

Po­rin pää­kir­jas­to, Gal­len-Kal­le­lan­ka­tu 12, Se­mi­naa­ri­huo­ne 1, 2. krs

Net­ti­hui­jauk­set ja pois­to­kir­ja­jump­paa

Kir­jas­ton di­gi­o­pas­ta­jat ker­to­vat ylei­sim­mis­tä net­ti- ja mo­bii­li­hui­jaus­tyy­peis­tä. Näi­tä ovat esi­mer­kik­si net­ti­kaup­pa­hui­jaus, hui­jaus­vies­tit ja tie­to­jen­ka­las­te­lu, ti­lau­san­sa, ro­mans­si­hui­jaus, si­joi­tus­hui­jaus ja va­le­am­mat­ti­lai­set. Tule kuun­te­le­maan, mi­ten tun­nis­tat hui­jauk­set ja mi­ten väl­tyt niil­tä. Lo­puk­si vet­rey­te­tään jä­se­niä ke­vy­el­lä lii­kun­ta­toi­men oh­jaa­mal­la 10 mi­nuu­tin pois­to­kir­ja­jum­pal­la. Jump­paa kir­jan kans­sa ja saat kir­jan omak­se­si!

Tiis­tai 21.3. klo 13–15

Po­rin pää­kir­jas­to, Gal­len-Kal­le­lan­ka­tu 12, Ko­kous­ti­la (alin ker­ros, käyn­ti au­las­ta)

Se­ni­o­ri­ka­ra­o­ke

Ter­ve­tu­loa lau­la­maan ja kah­vit­te­le­maan mu­siik­ki­o­sas­ton flik­ko­jen kans­sa!

Kes­ki­viik­ko 22.3. klo 14

Po­ri­gi­nal-gal­le­ria, Ete­lä­ran­ta 6

Se­ni­o­ri­o­pas­tus Po­ri­gi­nal-gal­le­ri­aan

Tu­tus­tu­taan yh­des­sä Po­ri­gi­nal gal­le­ri­an näyt­te­lyi­hin. Ala­ker­ras­sa on Timo Bre­den­ber­gin ani­maa­ti­o­te­os Le­ga­cy, jos­sa hän ku­vaa val­ti­on en­ti­sen vi­ras­to­ta­lon pu­run vai­hei­ta. Ylä­ker­ras­sa on esil­lä Emi­lia Pen­na­sen näyt­te­ly Mi­ra­ge, jos­sa tai­tei­li­ja poh­tii, mis­tä ‘mai­se­ma’ koos­tuu. Näyt­te­ly muo­dos­tuu eri­lai­sin ku­van­tuot­ta­mi­sen tek­nii­koi­den kaut­ta val­mis­tu­neis­ta veis­tok­sis­ta sekä ää­ni­te­ok­ses­ta. HUOM! Po­ri­gi­nal gal­le­ri­an toi­seen ker­rok­seen käyn­ti on vain por­tai­ta pit­kin.

Per­jan­tai 24.3. klo 11.30

Mum­mun Ka­ma­ri, Itä­puis­to 14

Muis­te­lu­het­ki.

Tule muis­te­le­maan si­nun ja mui­den kult­tuu­ri­ko­ke­muk­sia esim. mie­leen­pai­nu­vin elo­ku­va, te­at­te­rie­si­tys, kir­ja, mu­siik­ki, tau­lu jne. Mu­ka­na myös ru­non­lau­sun­taa ja vi­sai­lu van­hois­ta elo­ku­vis­ta.

Per­jan­tai 24.3. klo 14.30–16

Va­paa­eh­tois­toi­min­nan kes­kus Lii­sa, Ju­ha­na Hert­tu­a­ka­tu 17

Viik­ka­rin Val­ka­man Sali

Se­ni­o­rien oh­jel­mal­li­nen kult­tuu­ri­vii­kon juh­la

Lau­an­tai 25.3. klo 15

Po­rin raa­ti­huo­ne, Hal­li­tus­ka­tu 9

Se­ni­o­ri­vii­kon ka­ma­ri­kon­sert­ti: La Cum­par­si­ta

Esiin­ty­mäs­sä Pori Sin­fo­niet­tan jou­sik­var­tet­ti.

Pori Qu­ar­tet:

Jo­han­na Il­ves­mä­ki, viu­lu

Glo­ria Il­ves, viu­lu

Ant­ti Nie­mis­tö, alt­to­viu­lu

Mag­da­le­na Büchert, sel­lo

Jo­seph Ha­ydn: Jou­sik­var­tet­to C-duu­ri op. 20 nro 2

Wal­ter Pis­ton: Jou­sik­var­tet­to nro 1

Car­los Gar­del: Por una Ca­be­za

Ge­rar­do Ma­tos Rod­ri­gu­ez: La Cum­par­si­ta

Ze­quin­ha de Ab­reum: Tico Tico

Ja­cob Gade: Ja­lou­sie

Mak­su­ton kon­sert­ti. Pai­kan voi var­mis­taa va­raa­mal­la sen en­nak­koon or­kes­te­rin toi­mis­tos­ta sin­fo­niet­ta@pori.fi tai 044 701 1096.

Lau­an­tai 25.3. klo 19.30–22

Luon­to­ta­lo Ark­ki, Poh­jois­puis­to 7

EARTH HOUR

Tun­nel­mal­li­nen ja vas­tuul­li­nen il­mas­to­ta­pah­tu­ma Luon­to­ta­lo Ar­kis­sa Oh­jel­mas­sa vok­si­ko­lo­gi Scops Kar­wi­nin il­mas­toa sääs­tä­vä lin­tu- ja mu­siik­ki­mat­ka. Va­lai­sin mu­kaan, kieh­to­va pi­me­ä­näyt­te­ly pal­ve­lee.

Se­ni­o­ri­pal­ve­lui­den ke­vä­te­sit­tees­tä löy­tyy tie­toa myös ke­vään muis­ta se­ni­o­reil­le suun­na­tuis­ta ta­pah­tu­mis­ta ja toi­min­nas­ta.

Oi­keu­det muu­tok­siin pi­dä­te­tään.