Po­rin kau­pun­ki on käyn­nis­tä­nyt han­kin­tap­ro­ses­sin ta­lou­del­li­sen ja ju­ri­di­sen neu­vo­nan­ta­jan saa­mi­sek­si Pori Ener­gia Oy:n mah­dol­li­sen vä­hem­mis­tö­o­suu­den kau­pan val­mis­te­lua var­ten. Toi­mek­si­an­non kes­kei­nen osa on toi­mia kau­pun­gin neu­vo­nan­ta­ja­na ja ol­la mu­ka­na asi­an­tun­ti­ja­roo­lis­sa toi­mie­lin­kä­sit­te­lyis­sä, jois­sa vä­hem­mis­tö­o­suu­den kau­pan val­mis­te­lus­ta ja sen eh­dois­ta pää­te­tään.

Neu­vo­nan­to­pal­ve­lun tar­jous­ten jät­tö­ai­ka päät­tyy 30. tou­ko­kuu­ta, jon­ka jäl­keen han­kin­ta­pää­tök­sen te­kee kau­pun­gin­hal­li­tus.

Pori Ener­gia Oy:lle et­si­tään osa­o­mis­ta­jaa, joka ky­ke­nee ke­hit­tä­mään yh­ti­ö­tä ja tu­ke­maan ta­lou­sa­lu­een te­ol­li­sia ja ener­gi­ain­ten­sii­vi­siä hank­kei­ta pit­käl­lä ai­ka­vä­lil­lä. Suun­ni­tel­tu kau­pan koh­de on vä­hem­mis­tö­o­suus eli al­le 50 pro­sen­tin mää­rä­o­suus Pori Ener­gia Oy:stä. Vä­hem­mis­tö­o­suu­den suu­ruus tar­ken­tuu pro­ses­sin ai­ka­na. Mah­dol­li­sen kau­pan jäl­keen­kin Po­rin kau­pun­ki säi­lyi­si ener­gi­ayh­ti­ön enem­mis­tö­o­mis­ta­ja­na.

Vä­hem­mis­tö­o­suu­den myyn­tiä val­mis­te­le­va pro­ses­si to­teu­te­taan syk­syn 2024 ai­ka­na. Var­si­nai­nen pää­tös asi­as­sa teh­täi­siin Po­rin kau­pun­gin­val­tuus­tos­sa tal­ven 2025 ai­ka­na.