Rau­mal­la näh­dään al­ku­vuo­des­ta koko maan­kin mit­ta­kaa­vas­sa har­vi­nai­nen me­di­a­ta­pah­tu­ma, kun Uu­tis­Rau­ma-ni­mi­nen me­dia aloit­taa il­mes­ty­mi­sen­sä sekä pa­pe­ri­leh­te­nä et­tä verk­ko­me­di­a­na. Pa­pe­ri­leh­ti ja­e­taan ker­ran vii­kos­sa kes­ki­viik­koi­sin noin 28 000 ta­lou­teen Rau­man seu­dul­la. Pa­pe­ri­leh­den li­säk­si ajan­koh­tai­sia uu­ti­sia jul­kais­taan uu­tis­rau­ma.fi -si­vus­tol­la, jos­sa pai­kal­lis­ten si­säl­tö­jen li­säk­si on myös STT:n uu­ti­sia mak­sut­ta kai­kil­le lu­ki­joil­le. Uu­tis­Rau­man si­säl­lös­sä nos­te­taan esil­le ni­me­no­maan Rau­man seu­dun nä­ke­mys­tä uu­tis­ten, ur­hei­lun ja kult­tuu­rin tii­moil­ta.

– Tar­koi­tus on, et­tä Uu­tis­Rau­maa seu­raa­mal­la py­syy kar­tal­la Rau­man seu­dun ta­pah­tu­mis­ta ja il­mi­öis­tä. Ker­ran vii­kos­sa il­mes­ty­vän pa­pe­ri­leh­den li­säk­si ne­tis­sä on mak­sut­ta lu­et­ta­va­na joka päi­vä uu­ti­sia, sa­noo leh­den pää­toi­mit­ta­ja­na aloit­ta­va Samu Vah­te­ris­to.

Vah­te­ris­tol­la on pit­kä työ­ko­ke­mus mai­nos­toi­mis­to­a­lal­ta, mut­ta hän on työs­ken­nel­lyt ai­ka­naan myös Län­si-Suo­mi -leh­des­sä toi­mit­ta­ja­na ja toi­mi­tus­sih­tee­ri­nä.

Uu­tis­Rau­maa kus­tan­taa uu­si pe­rus­tet­ta­va rau­ma­lai­nen yh­tiö, jos­sa omis­ta­ji­na on pai­kal­li­sia ta­ho­ja. Vah­te­ris­ton li­säk­si al­ku­vai­hees­sa omis­ta­ji­na mu­ka­na ovat Sa­ta­kun­nan Viik­ko ja Pau­li Uu­si-Kil­po­nen, joka on toi­mi­nut muun mu­as­sa Hä­meen Sa­no­mien, Län­si-Suo­men ja Uu­si Rau­ma -leh­den pää­toi­mit­ta­ja­na ja toi­mii ny­ky­ään me­dia-alan ja liik­keen­joh­don kon­sult­ti­na.

– On hie­noa, et­tä pit­kän lin­jan am­mat­ti­lai­nen ja leh­dis­tö­neu­vos Pau­li Uu­si-Kil­po­nen on mu­ka­na tuo­mas­sa nä­ke­mys­tä ja ko­ke­mus­ta, Vah­te­ris­to kiit­te­lee.

Si­säl­töä Uu­tis­Rau­maan ovat te­ke­mäs­sä Vah­te­ris­ton ja Uu­si-Kil­po­sen li­säk­si jouk­ko ko­ke­nei­ta me­dia-alan osaa­jia ku­ten esi­mer­kik­si Län­si-Suo­men en­ti­nen pää­toi­mit­ta­ja Jan­ne Ran­ta­nen sekä Mar­ko Lep­pä­nen ja Har­ri Pi­ri­nen.

– Et­sim­me li­säk­si uu­sia avus­ta­jia täy­den­tä­mään eri alo­jen osaa­mis­ta. Tar­koi­tus on tuo­da kat­ta­vas­ti ajan­koh­tai­sia asi­oi­ta myös Eu­ras­ta ja Eu­ra­jo­el­ta, sa­noo Vah­te­ris­to.

Sa­ta­kun­nan Viik­ko on yk­si Uu­tis­Rau­man omis­ta­jis­ta.