STT

Päi­jät-Hä­meen kä­rä­jä­oi­keus on mää­rän­nyt tak­si­kus­kin ta­pos­ta ja tör­ke­äs­tä rais­kauk­ses­ta Asik­ka­las­sa syy­te­tyn 25-vuo­ti­aan mie­hen mie­len­ti­lan tut­kit­ta­vak­si.

Tors­tai­na an­ne­tun vä­li­tuo­mi­on mu­kaan mies ai­heut­ti uh­rin kuo­le­man ku­ris­ta­mal­la. Li­säk­si mies oli oi­keu­den mu­kaan pa­kot­ta­nut uh­rin vä­ki­val­taa käyt­tä­mäl­lä oraa­li­seen sekä sor­mil­la ta­pah­tu­nee­seen su­ku­puo­liyh­tey­teen.

Oi­keu­den mu­kaan teko oli eri­tyi­sen jul­ma, kun ote­taan huo­mi­oon, et­tä uh­ria oli ku­ris­tet­tu, hä­nen puo­lus­tau­tu­mis­mah­dol­li­suu­ten­sa oli­vat ra­joit­tu­neet eri­tyi­ses­ti asi­a­no­sais­ten fyy­sis­ten omi­nai­suuk­sien ta­kia, te­ko­paik­ka oli syr­jäi­nen, teko ta­pah­tui yö­ai­kaan ja uh­ri oli te­ko­ai­kaan työ­teh­tä­vis­sä.

Mies on tun­nus­ta­nut ai­heut­ta­neen­sa uh­rin kuo­le­man, mut­ta kiis­tä­nyt ta­hal­li­suu­den. Su­ku­puo­liyh­tey­det oli­vat hä­nen mu­kaan­sa va­paa­eh­toi­sia.

Oi­keus ot­taa kan­taa ri­kos­ni­mik­kei­siin ja mie­hen ran­gais­tuk­seen vas­ta mie­len­ti­la­tut­ki­muk­sen val­mis­tut­tua. Syyt­tä­jä on vaa­ti­nut hä­nel­le vä­hin­tään 12 vuo­den van­keut­ta.